Son 14 gün kaldı! Ödemeyen herkese faiz işlemi başlatılacak

Az önce yapılan bir açıklamada belirtilen o kişiler için sadece 14 günün kaldığı ifade edildi. Ödemeyen herkes için faiz işleminin başlatılacağı açıklanırken, ödemelere ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilenler..
Son 14 gün kaldı! Ödemeyen herkese faiz işlemi başlatılacak

Ülkemizde her yıl alınan bazı vergiler bulunuyor. Bu ödemelerin başında çoğu kişinin yakından bildiği emlak vergisi gelmektedir. Emlak vergileri belirli günlerde ödenmesi gereken önemli vergiler arasında yer almaktadır. Çeşitli yollardan da kolay bir şekilde ödenebilen bu verginin ödenmemesi halinde birtakım olumsuz durumlar olabilmektedir.

Emlak sahibi olan ve çeşitli taşınmazlara sahip olanların her yıl emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Devlet, emlak vergisi ödeyecek olanlar için bu ödemeleri belirli zamanlarda taksitlendirerek ödenmesini kolaylaştırmaktadır.

2024 EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT

Emlak vergisinin ilk taksit ödemesi bu ayın sonunda sona eriyor. Her yıl ödenmesi gereken bir vergi türü olan emlak vergisi yılda 2 defa alınmaktadır. İlk taksit ödemesi mart, nisan ya da mayıs ayı içerisinde ödenmektedir. Diğer yandan 2. Taksit ödemesi de kasım ayının sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Her yıl devletin belirlediği tarihler arasında emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor.

2024 emlak vergisi 1. Taksit ödemesi de bu kapsamda en geç 31 Mayıs tarihine kadar ödenmelidir. 2023 yılı için belirlenen ilk taksit zamanı 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasındadır.

EMLAK VERGİSİ TAKSİT ÖDEMELERİ

Emlak vergisinin 2. Taksit ödemeleri de belli oldu. İkinci taksit ödemesini yapmak isteyenler için son tarih 30 Kasım 2024 olarak belirlenmiştir.

KİMLER EMLAK VERGİSİNDEN MUAF?

Emlak vergisinden muaf olan bazı kişiler bulunuyor. Belirtilen şartları taşıyanlar emlak vergisinden muaf tutulacak. Emlak Vergisi Kanunun 8. Maddesine göre bir evi olan kişiler aşağıdaki gruplardan birinde yer alıyorsa emlak vergisi ödemesinden muaf tutulacak:

  • Emekli vatandaşlar,
  • Hiçbir geliri olmayanlar,
  • Engelli vatandaşlar,
  • Gaziler,
  • Şehitlerin dul ve yetimleri,

Emlak vergisi ödemekten muaf olan kişilerin 200 metrekareden küçük evlerinin olması gerekiyor. Kişinin birden fazla evi ya da birden fazla ev üzerinde hissesi varsa emlak vergisi ödemesi gerekecek.