Sivaslı İlçesinde zam yağmuru

Ülke genelinde ve Uşak’ta havalara kurak ve yağışsız olsa da zam yağmuru sağanak ve boran şeklinde yağmaya devam ediyor.
Sivaslı İlçesinde zam yağmuru

Sivaslı ilçesinde yolcu taşıma, çay ve kahve fiyatlarına zam geldi. İlçede bulunan Dursun Yalım Fen Lisesine, Sivaslı Meslek Yüksek Okuluna eğitim için Uşak’tan gelip giden öğrenciler ve Sivaslı ilçesinden Uşak’taki eğitim kurumalarına gidip gelen öğrenciler son zamlara isyan etti.

Ayrıca ilçede çay ve kahve fiyatlarına da zam geldi.

Sivaslı – Uşak arası yolcu ücretlerine tam yolcu için yüzde 20, öğrenci ve devamlı yolcu için yüzde 17 oranında zam yapıldı.

Daha önce 25 TL olan Uşak -Sivaslı tam yolcu ücreti 30 TL, 24 TL olan öğrenci, devamlı yolcu ücreti de 28 TL oldu.

Uşak’tan Dursun Yalım Fen Lisesi ve Uşak Üniversitesi Sivaslı Meslek Yüksek Okulu’na gidip gelen, aynı zamanda Sivaslı ilçesinden Uşak merkezde bulunan lise, özel lise ve Uşak üniversitesi ’ne gidip gelen çok sayıda öğrenci zamlı taşıma fiyatlarına isyan etti.

28 TL taşıma ücretini aşırı yüksek bulan öğrenciler; “Bu ücretin tam yolcu ücretinden hiç farkı yok. Sadece 2 TL eksik. Zaten zor şartlarda okumaya çalışıyoruz. Öğrenci taşıma fiyatların 25 TL olmasını istiyoruz” dediler.

Çaya yüzde 50 neskafeye yüzde 30 Türk kahvesine yüzde 20 zam

Sivaslı ilçesinde zam gelen diğer ürünler içecekler oldu. İlçede daha önce 2 TL olan çay 3 TL'ye 3 TL olan Nescafe 4 TL'ye 5 TL olan Türk kahvesi 6 TL’ye yükseltilirken meşrubatlarda işe %40 karla satılmaya başlandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)