Sivaslı Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 TL oldu

Sivaslı İlçesinin CHP’li Başkanı Hurriyet Şafak, belediyede çalışan 65 işçi için asgari ücreti 3 bin 100 TL olarak uygulayacaklarını açıkladı.
Sivaslı Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 TL oldu

Asgari ücretin 2021 yılı için net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandığını belirten Şafak, “ CHP Olarak sosyal demokrat bir partiyiz. Geçen yıl başkan seçildiğimde asgari ücret 2 bin 324 TL iken bile biz belediye olarak 2 bin 880 TL asgari ücret uygulaması yapıyorduk” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  sosyal demokrat belediyelerin asgari ücreti 3 bin 100 TL olarak uygulamasını istediğini hatırlatan Şafak, “Çeşitli yardım ve desteklerle örneğin 2 çocuklu 3 çocuklu gibi bazı işçilerimizin eline bu rakam 3 bin 300 veya 3 bin 400 TL şeklinde de geçebilir. Biz CHP’li sosyal demokratlar olarak insanların özgür bir şekilde çocuklarına ayakkabı elbise alabileceği şekilde, bir manava, kasaba ve terziye gittiğinde mağdur olmaması adına bizler her zaman paylaşımdan yanayız. Paylaşırsak çoğalırız” ifadesini kullandı.

Şafak, “İş bütçeye kalırsa tüm belediyelerin borcu çok. Ama hiçbir mazeret başarıya engel değildir diye düşünüyorum. Biz işçilerimize böyle sıcak davrandığımız sürece performansları ve verimleri artıyor.

Beni bir taş döşeme ekibim var. Daha önce 12 kişi ile günde 170 metrekare taş döşeyen bu ekip şu anda 9 kişi ile 300 metrekare taş döşüyor.

Belediyemde işçi memur toplam çalışan 100 kadar personelim var. Bunlardan 65 kişi taşeron işçisi. Bu işçi arkadaşlarımız 3 bin 100 TL alacak. Bu arkadaşları da kadroya almayı düşünüyorum” dedi.