Simide Zam Yapıldı Ekmek Zammı Kapıda

Uşak’ta 1,5 TL’den satılan 100 gram simit 2 TL oldu. Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, ekmeğe de zam yapmayı düşündüklerini açıkladı.
Simide Zam Yapıldı Ekmek Zammı Kapıda

“Fakir bir ümitle bir de simitle yaşar” derler. Fakirin ümidi kaldı mı bilinmez ama zamlanan simidi her geçen gün ellerinden kayıp gidiyor.

Simide son yapılan zam hakkında bilgi veren Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, zam yapma nedeni olarak başta un olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösterdi.

Kurnaz, “Simide 1,5 TL fiyat belirlediğimizde unun torbası 90 TL’ydi, Şimdi 170 TL oldu. Gerisini konuşmaya bile gerek kalmadı. Mayası, suyu, tuzu aklınıza geliyorsa bütün hammadde fiyatları arttı. Fırıncının dayanacak gücü kalmadı.

Asgari ücrette arttı. Ustaların aylıkları da arttı. Bende 32 işçi var. Bu da maliyetin 32 bin TL daha artması demektir” dedi.

Kurnaz, ekmek imal eden fırıncı esnafının da dayanma gücünün son noktasına geldiğini belirterek bir, iki ay içerisinde ekmeğe de bir zam yapılabileceğinin de sinyalini verdi.