Sigorta başlangıcı ne anlama geliyor? Sigorta başlangıcı nasıl yapılır?

Bir kişi İş hayatına ilk olarak başladığı zaman Sosyal Sigortalar Kurumu adı altında sigorta koluna giriş yaparak sigorta başlangıcı yapmaktadır. Bir işyerinde sigorta başlangıcının yapılabilmesi için kişinin Sosyal sigortalar kurumuna teslim etmesi gereken bir takım evraklar bulunmaktadır. Sizlere sigorta başlangıcı hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlayacak nitelikte derlediğimiz yazıyı sunalım.
Sigorta başlangıcı ne anlama geliyor? Sigorta başlangıcı nasıl yapılır?
İş hayatıma yeni atılan kişilerin ilk olarak yaptığı işlemlerden bir tanesi sigorta işlemlerini yapmasıdır. Bu işlemlerin yapılabilmesi için sosyal güvenlik kurumuna bazı dokümanların verilmesi gerekmektedir. Bu noktada birçok kişinin merak ettiği sigorta başlangıcı nasıl yapılır? Ve sigorta başlangıcı ne işe yarar? Şeklinde birtakım sorular kişilerin merak ettiği sorular arasında yer almaktadır.

Sigorta Başlangıcı Nedir?
İşveren tarafından başlangıcı yapılan sigorta işleminin yapılabilmesi için çalışandan talep etti tüm evrakların eksiksiz bir şekilde bulundurulması gerekmektedir. İlk olarak sigorta başlangıcı yapacak kişilere sigorta başlangıcı ne işe yarar? Şeklindeki sorularına daha detaylı bir şekilde bilgilendirme aşağıda görüldüğü gibidir.

Sigorta Başlangıcı İçin Gerekli Belgeler
Sigorta başlangıcının yapılabilmesi için çalışanın teslim etmesi gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin içinde yer alan bilgilerin geçmişe yönelik olmaması yani güncel olması çok önemlidir.

Sigorta Giriş İşleminin Yapılabilmesi İçin Gerekli Olan Belgeler Şu Şekildedir;
• Güncel sağlık raporu gerekmektedir.
• İkametgâh belgesi.
• Adli sicil kaydını gerekmektedir.
• Diplomanın bir fotokopisi ya da bunun yerine mezuniyet belgesi.
• Aile bildirim formu.
• Çok eski döneme ait olmayan 2 adet vesikalık fotoğraf
• Çalışacağınız iş yerine size vermiş olduğu formu doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir.

Bu belgeleri teslim ettikten sonra Sosyal Güvenlik kurumunun kolu olan sigorta hangi birime bağlı ise o birim hemen ertesi gün prim ödeme işlemini yapmaya başlayacaktır. Bu işlemlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini yatan primleriniz ile ilgili detaylı bilgi alabilmeniz için e-devlet üzerinden giriş yapmanız yeterli olacaktır. Sigorta girişi genel olarak çok önemli bir unsurdur. Sigorta girişi emekli olunacak tarihi ile ilgili olduğundan dolayı giriş yaptığınız tarih sizin için ileride büyük önem taşıyacaktır.