Sigarayı bıraktıracak dev zam yolda! Bu defa zamlı sigara fiyatları cepleri yakacak

Uzun süredir zam haberinin gelip gelmeyeceği konusunda merak edilenlerin arttığı sigara için yeni zam haberi duyuruldu.
Sigarayı bıraktıracak dev zam yolda! Bu defa zamlı sigara fiyatları cepleri yakacak

Son iki seneye bakıldığı zaman fiyatlarında en fazla değişim gören ürünlerin başında gelen sigara hakkında yeni bir zam haberi daha geldi! Tüketicileri üzecek olan bu zam haberinin bir süredir konuşulduğu ve beklendiği konusunda bilgiler gelirken, firmalar hakkında yeni iddialar da gündeme gelmeye başladı.

Özellikle de seçim döneminde herhangi bir şekilde zam haberinin gelip gelmeyeceği merak edilirken gelen iddialara göre sigara firmaları tarafından 14 Mayıs seçimlerinden önce de gelecek olan bu zammın zeminin hazırlandığı öğrenildi. 

SATIŞLAR 1 HAFTA ÖNCE DURDURULDU!

Her ne kadar henüz firmalar tarafından gelen bu iddialara olumlu ya da olumsuz yanıt gelmese de edinilen bilgilere göre sigaraya yapılacak olan zam nedeni ile 14 Mayıs seçimlerinden önce tekel bayilere ve bakkallara satışların durdurulduğu ifade edildi. Bu sürecin seçim döneminden 1 hafta önce başladığı ifade edilerek acilen buna bir son verilmesi gerektiği konusunda çağrılar da yapılmaya başlandı.

BÜYÜK ZAM YOLDA!

Satışların durdurulma kararının yanı sıra yakın zamanda beklenen bu zammın ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Bir süre önce sigaraya 10 lira zammın parçalı bir şekilde gelebileceği yönünde iddiaların dolaşmasının ardından yapılan açıklamalara göre sigaraya 3 lira zammın yapılacağı ifade edildi. Gelecek olan bu zammın fiyatlara ne zaman yansıyacağı ve sigara firmaları tarafından durdurma kararı çekilerek zamlı fiyattan sigara satışlarına başlanacağı konusu gündemdeydi.

SİGARA FİRMALARINA SESLENDİ!

Konuya ilişkin Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar tarafından ortaya konulan bu iddiaların yanı sıra firmalara acilen satış durdurma işlemlerine bir son vermesi gerektiği konusunda “Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikâyetimizi bildirdik. Değerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz” ifadeleri ile çağrıda bulundu.

Şimdi ise sigaraya gelmesi beklenen 3 liralık zammın ne zaman uygulanacağı merak edilmeye başlandı.