SGK'dan emeklilere yeni müjde! Ödemeler 20.000 TL'yi geçecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aktüerya Ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak emeklilere verilecek maaş promosyonları için özel bankalar ile yapılan protokol duyuruldu.
SGK'dan emeklilere yeni müjde! Ödemeler 20.000 TL'yi geçecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aktüerya Ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı bir süredir bankalar ile emekli maaş promosyonları ile görüşme halindeydi. Bu görüşmelerde anlaşma sağlanarak bankalar ile SGK arasında protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde emeklilerin maaş promosyonlarına tüm bankalarda zam yapılacak. Ayrıca emeklilerin maaş promosyonları için maaş aralıkları da yeniden belirlendi.

HANGİ BANKALAR EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU VERECEK

SGK ile emekli maaş promosyonu protokolü imzalayan bankalar şu şekilde açıklandı:

“Akbank T.A.Ş, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Denizbank A.Ş, Fibabanka A.Ş, ING Bank A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Odea Bank A.Ş, QNB Finansbank A.Ş, Şekerbank T.A.Ş, T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Turkish Bank A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş.”

ASGARİ TARİFE BELLİ OLDU!

Emekli maaş promosyonları için uygulanacak asgari tarife şöyle olacak:

-10.000.-TL ye (10.000.-TL hariç) kadar olanlara 5.000.- TL,
-10.000 - 15.000.-TL (15.000.-TL hariç) arasında olanlara 8.000.- TL,
-15.000 – 20.000.-TL (20.000.-TL hariç) arasında olanlara 10.000.- TL,
-20.000.-TL ve daha fazla olanlara 12.000.- TL promosyon ödemesi yapılacak.

ÖLÜM AYLIĞI ALANLARA 5.000 TL ÖDENECEK!

Ölüm aylığı alan dul ve yetimler için bankaların 5.000 TL ödeme yapacakları açıklandı. Dul ve yetim maaşlarının çok büyük bir çoğunluğu 10.000 TL’nin altında olduğu için bu kişilere bankalar emekli maaş promosyonu çerçevesinde 5.000 TL promosyon ödemesi yapacaklar. Böylece dul ve yetimler de tutarı düşük de olsa bu imkandan yararlanmış olacaklar.

ÖZEL BANKALAR DAHA YÜKSEK ÖDEME YAPACAKLAR!

SGK tarafından açıklanan emekli maaş promosyonu asgari tarifesi bankaların yapacakları en düşük ödemeyi ifade ediyor. Kamu bankaları bu tutarlara herhangi bir şekilde zam yapmayacaklar. Ancak özel bankalar kendi politikaları gereği emeklilere daha yüksek tutarlı maaş promosyonu ödemesi yapmakta serbest olacaklar. 1-2 aylık süreçte emekli maaş promosyonlarının bazı özel bankalarda 20.000 TL’yi aşması bekleniyor.