SGK'dan DEV MÜJDE! Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL IBAN numarasına yatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan duyuru ile birlikte kamu bankası aracılığı ile ölüm aylığı alanlara promosyon ödemesinin yapılacağı ifade edildi.
SGK'dan DEV MÜJDE! Başvuru yapana karşılıksız geri ödemesiz 5.000 TL IBAN numarasına yatacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan duyuru ile birlikte kamu bankası aracılığı ile ölüm aylığı alanlara promosyon ödemesinin yapılacağı ifade edildi. Bu ay vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından müjdeli haberler peş peşe geldi.

İlk önce Nisan ayı itibariyle Ziraat Bankası tarafından emekli vatandaşlar için 8 bin TL ile 12 bin TL arasında yatırılacak olan promosyon ödemesinin müjdesi verildi. Yapılan bu açıklamaların yanı sıra da yine SGK, ölüm aylığı alan vatandaşlar için de promosyon ödemesinin yapılacağı müjdesini verdi.

EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON MÜJDESİ VERİLMİŞTİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu, geçtiğimiz günlerde yayımladığı resmi yazılı açıklama ile birlikte kamu bankaları tarafından emekli vatandaşlar için yapılacak promosyon ödemeleri hakkında, "Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır.

Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.” dedi. Yapılan bu açıklamaların yanı sıra da yine SGK tarafından vatandaşlar için ödemelerin yapılacağı fakat bu defa ölüm aylığı alan için geçerli olduğu bildirildi.

SGK’DAN ÖDEME ALAN O KİŞİLER İÇİN 5 BİN TL PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK!

Konu hakkında yayımlanan resmi açıklamalarda ölüm aylığı alan vatandaşlar için de promosyon ödemelerinin yapılacağından bahseden Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konuya dair de, “Bunun dışında, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi Kamu Bankalarımızca yapılacaktır.

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirlenen tutarlar asgari seviyede olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerdir. Diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçları ayrıca paylaşılacaktır." şeklinde ifadelere yer verdi. Buna göre de ölüm aylığı alarak promosyon ödemelerinden faydalanacak olan kişilerin kamu bankalarına başvuru yapmalarının gerektiği ifade edilmiş oldu.