SGK’dan borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İşverenlerin ihtiyaç duyduğu SGK borcu yoktur belgesini almak için gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. SGK borcu yoktur yazısı nasıl alınır? Bu sorunun cevabını şimdi okuyabilirsiniz.
SGK’dan borcu yoktur yazısı nasıl alınır?
Kredi, teşvik priminden yararlanmak ve ihaleye girmek için SGK borcu boktur yazısı gerekiyor. Bu belgeyi almak için sizlerden bazı talepler bulunuyor. Peki, başvurular nereye yapılıyor? Sosyal Sigortalar Kurumundan SGK borcu yoktur yazısını almak çok kolay bir hale geldi. Türkiye'de birçok uygulamanın dijital ortama aktarılmasıyla bu belgeyi almak tek tıkla halledilmeye başlandı.

 

Belge Nasıl Alınır?
Dijital çağda kurumlar da işlemlerini internet ortamına taşımaya başladı. E-devlet üzerinden bu çıktıyı almak için yine ilgili kurumların internet sayfalarından belirli işlemleri tamamlamanız gerekiyor. Daha önceden SGK Borcu Yoktur yazısı kuruma gidilerek alınıyordu. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı Sigorta Müdürlüklerine giderek bu belgeler talep ediliyor. Fakat bu uygulamanın oldukça zaman alması işlemlerin internet ortamına taşınmasını sağlar. Böylece işverenler ihtiyaç duydukları anda bu belgeleri kolayca e devlet üzerinden temin edebilecek.

 

Gereken Evraklar
• Çalışanlara özel başvuru formu,
• İşverene özel başvuru formu,
• Taahhüt belgesi,
• Aktivasyon onay formu

 

Başvuru Yapılması Gerekiyor
İnternet üzerinden bu çıktıyı almak için SGK'nın ilgili birimine başvuru yapılması gerekir. Başvuru sonrasında verilen formlar doldurulur ve SGK'ya teslim edilir. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi adresine giriş yapınız. Buradan İşveren bölümüne tıklayın. Açılan sayfanın alt bölümünde yapacağınız işlemler liste halinde sizlere sunulur. Burada e-borcu yoktur uygulaması bölümü yer alıyor. Bu kısma gerekli kullanıcı bilgilerini girerek SGK borcu yoktur belgenizi alabilirsiniz.

 

SGK Borcu Yoktur Hakkında
SGK E-Borcu yoktur belgesi öğrenme hizmeti, Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni elektronik hizmetlerinden bir tanesidir. Bir çok vatandaş SGK üzerinden herhangi bir borcu olmadığını kanıtlamak için yazılı belge sunmaları gerekiyor. SGK’dan borcu olmadığına dair bir belge istenmesi durumunda kurumlardan alınıyordu. Artık internet teknolojisinin gelişmesi ile beraber SGK şubelerine gitmeye gerek kalmadan SGK E-Borcu yoktur hizmetini internet üzerinden alabilirsiniz. SGK E-Borcu yoktur hizmeti e devlet üzerinden günün her saatinde yapılabiliyor.