SGK’dan avans almak mümkün mü?

Avans konusunda ihtiyaçların artması ile birlikte birçok kişi nerelerden bu parayı temin edeceklerini araştırmaya başlamışlardır. Araştırılan yerlerden bir tanesi de SGK’ dır. SGK’dan avansın alınıp alınamayacağı da çokça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Bu sorunun yanıtını sizlere vererek konu hakkında bilgi sahibi olmanıza imkan tanıyacağız.
SGK’dan avans almak mümkün mü?
SGK’dan avans alabilmenin imkânı bulunmaktadır. Lakin SGK’dan avans alabilmeniz için bir takım şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartların sağlanması ile birlikte SGK’dan nakit alabilme fırsatınız bulunmaktadır.

Kimler SGK’dan Avans Alabilir?
SGK’nın birçok kişiye avans verdiği bilinmektedir. Fakat bir takım şartlar bulunmaktadır. Avans alabilmek için kişilerin emekli aylığı ya da emekli geliri gibi maaşlarının olması gerekmektedir. Kişilerin aylıklarının üç ay boyunca ödenmemesi halinde gelir kazanmaya hak kazanabilmektedir. Bu hakkı kazanan emekli sigortalı kişi yazılı olacak şekilde başvurularını yaptığı takdirde SGK tarafından avans alabilmektedir.

Avans Miktarı Ne Kadardır?
Verilecek olan avans aylık alanlar için asgari ücretin üç katı olacak şekilde verilmektedir. Gelirleri olan kişiler içinde asgari ücretin iki katına yakın olacak şekilde verilebilmektedir. Bu verilen avansların tekrardan alınmasında bir takım kolaylıklar sağlanarak kişilerin ileriki zamanlarda maddi bakımdan sıkıntı çekmemeleri sağlanmıştır. Aldıkları avansın dörtte biri kadar maaşlarından kesilmektedir. Bu şekilde kişilerin almış oldukları avanslar kolay bir şekilde ödenebilmektedir.
Maddi konulardan kaynaklı olarak avansın büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu alınacak olan avans kişilerin mağduriyet durumlarının ortadan kalkması için yağılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile birçok emekli olup çalışma imkânı olmayan kişide büyük fayda görebilmektedir. Bu konu hakkında bilgileri daha detaylı olacak şekilde alabilmek için SGK kurumlarından bilgi almanız önerilmektedir. Gerekli olan şartları tam olarak sağlayıp sağlayamadığınız ve ne derecede bu imkândan yararlanma gibi bir fırsatınızın olduğunu da daha net bir şekilde anlamanız mümkün olacaktır.

SGK tarafından sizlere verilecek olan avans ile birlikte maddi bakımdan rahatladıktan sonra bu avansın geri ödemesinin olduğu da konu hakkında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesidir. Geri ödeme konusunda sıkışıp sıkışmayacağınız gibi durumları da kontrol etmenizde fayda vardır.