SGK tek tek tespit etti! Emekli maaşları kesilecek, paralar geri alınacak!

SGK’da son aylarda hızlanan denetimlerde oldukça önemli sonuçlar elde edildiği bildirildi. Çok sayıda emeklinin emeklilikleri iptal edilirken maaşların kesilmeye başlanacağı açıklandı.
SGK tek tek tespit etti! Emekli maaşları kesilecek, paralar geri alınacak!

Türkiye’de emeklilik sistemi SGK tarafından yönetiliyor. Dul ve yetim maaşları da eklendiğinde her ay 16 milyondan fazla kişiye SGK tarafından maaş ödemesi yapılıyor. Aktif emekli sayısının ise 12,7 milyon kişi olduğu kısa bir süre önce açıklanmıştı. Bu denli büyük bir kitleye maaş ödemesi yapan SGK şu anda çok büyük bir bütçe sorunu yaşamasa da geleceğe dair alarm veriyor. SGK sisteminin sürdürülebilir olması için ise haksız yere emekli maaşı alanlara yönelik aylardır sıkı bir denetim uygulanıyor.

SGK MÜFETTİŞLERİ DENETİMDE

SGK sistemdeki hataları ayıklama kabiliyetini teknolojik imkanlarla üst seviyeye çıkardı. Bu çerçevede SGK’dan haksız yere maaş alan kişiler çok daha rahat bir şekilde tespit edilebiliyorlar. Bu yapılan tespitler için de hemen aksiyon alınıp harekete geçilebiliyor. Haksız yere emekli maaşı alanların durumlarına göre farklı uygulamalar yapılabiliyor. SGK’yı bilerek, isteyerek zarara uğratan kişilere müsamaha gösterilmezken, küçük bir evrak veya hesaplama hatasından haksız yere emekli maaşı alanlara biraz daha toleranslı davranılabiliyor. Neticede her iki kesimin de emekli maaşları kesilip paralar geri isteniyor.

BİNLERCE KİŞİ TESPİT EDİLDİ

SGK’nın denetimlerinde 20 bin 811 kayıt dışı çalışan, 2 bin 264 yabancı uyruklu çalışan, 1533 sahte iş yeri tespit edildiğini bildirdi. 5 bin 570 iş kazası ve meslek hastalığı incelemesi yapıldığını, 2 bin 418 kişinin boşandığı eşi ile birlikte yaşadığının tespit edildiği aktarıldı. Tüm bu kişilerin cezalandırılmaları için harekete geçildiği bildirildi.

MAAŞLARI ÖDENMEYECEK!

Usulsüz bir şekilde emekli oldukları tespit edilen kişiler hakkında yapılan ilk işlem aldıkları emekli maaşlarının kesilmesi oluyor. Bunun yanında sahte boşanmalarda ödenen dul ve yetim aylıkları da kesiliyor. Bununla sınırlı kalınmıyor. Yapılan tüm ödemeler faizi ile geri isteniyor. Bu şekilde tahsilat uygulaması yapılıyor. Çok şekilde kişinin emekliliği iptal olduğu için binlerce kişiyi kötü sürprizler bekliyor.