SGK açıkladı! Emekliler için 8.240 TL ödeme yapılacak

SGK tarafından son dönemlerde peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediliyor. Aktarılan son haberin detaylarına göre cenaze ödeneği güncellendi. Buna göre emekliler için emekli maaşından az olmamak üzere en az 8.240 TL ödeme yapılacak.
SGK açıkladı! Emekliler için 8.240 TL ödeme yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından onay verilen ve SGK tarafından ödenen cenaze ödeneğinin detayları belli oldu. Buna göre ölen sigortalının ailesine tek seferlik yapılan yardım cenaze ödeneği olarak adlandırılmaktadır.

CENAZE ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Cenaze ödeneğinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Buna göre yapılan açıklamanın detayları şu şekilde:

“SGK, yaptığı açıklamasında, “İş kazası veya meslek hastalığı sonucu, veya

-Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken, veya

-Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş iken, ölen sigortalının hak sahiplerine verilir”

Bunun yanı sıra belirtilen bu şartı taşıyanlar için cenaze ödeneğinin verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olma şartının aranmayacağı belirtildi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler için de detaylar belli oldu. Başvuruda bulunmak isteyenler için hak sahipleri tarafından Gelir Aylık Ödenek Talep Belgesi ile kuruma başvurması yeterli olacaktır. Ek bir dilekçe istenmeyecektir.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ödemenin miktarları da netleşti. SGK’nın resmi web sitesinden alınan son detaylara göre her yıl bu rakamlar TÜFE oranında değişim göstermektedir. 2023 yılı için cenaze miktarı 5.054.00 TL olacaktır.

Ancak 5434 Sayılı Emekli Sandığı’na bağlı olan emeklilerin vefatı halinde ödenecek olan yardım emeklilerin aylığından az olmamak koşulu ile 0 Ocak – 30 Haziran tarihleri arasında 8.240 TL olarak ödenecektir. 5 yıl içinde alınmayan ücretler zaman aşımına uğrayacaktır.