Seyahat Sigortası ve Kapsamı

Seyahate çıkacağınız zaman karşılaşabileceğiniz risklere karşı seyahat sigortası yaptırmanız gerekir.
Seyahat Sigortası ve Kapsamı

Yurt içi veya yurt dışında olmanız fark etmeksizin bu seyahat arsasında karşılaşacağınız hastalık, kaza gibi size veya malvarlığınıza gelen zararlara karşı koruma altına alınırsınız. 

Seyahat sigortası özellikle yurtdışına çıkanlar için bir zarurettir. Çünkü her ülkede uygulanan sağlık güvencesi sistemi farklıdır. Gittiğiniz ülkede yaşadığınız kaza ya da hastalıklar sırasında sağlığınızı riske atmamak için sigorta şarttır. O ülkede tedavi olmak için seyehat sigortanız olmalıdır.

Seyahat Sigortası Fiyatları

Seyahat sigortası en az bir haftalık, en fazla ise bir yıllık olarak yapılabilir. Fiyatı belirleyen en büyük etken süredir. Sürenin dışında yaş ve kapsam da belirleyicidir. 65 yaş altı kişiler daha az ödeme yaparken, 65 yaş üstü kişilerde daha fazla ödeme yapılacaktır. Ancak yaş kriteri fiyatı en az etkileyen etkendir.

Seyahat Sigortası Teminat Kapsamı

Sigorta teminatı sigorta kapsamınız ve şirketinize göre farklılık gösterecektir. Sigortanız geziye gittiğiniz ülkenin gümrüğünden geçmekle başlar. Bu andan itibaren kaza sonucu ölüm ya da sürekli hastalık, hastalık ya da yaralanma, tedavi giderleri, tıbbi merkezlere nakil giderleri, ilaç giderleri, hastalığa bağlı konaklama giderleri, seyahat esnasında oluşan acil bir durum yüzünden geri dönüş masrafları, kayıp bagajdan doğan zararlar veya tarifeli uçuşlarda gecikmeli bagajın tazmini yapılacaktır.

Yurtdışında bu hizmetleri almanız gerekirse en geç 24 saat içinde sigorta şirketinize bildirmeniz gerekir.

Seyahat Sigortası Yaptırırken Dikkat edilecekler

Seyahat sigortaları ve şartları kamu otoriteleri tarafından belirlenmektedir. Devlet güvencesinde olduğu için size düşen sadece teminat kapsamını incelemek olacaktır. El ile yazılan poliçeleri konsolosluklar kabul etmeyecektir. bu konularda dikkatli olarak mutlaka yurtdışına çıkarken seyahat sigortası yaptırmalısınız.