Seçime 63 gün kala duyuruldu! Emekliye o tarihte ek zam yapılacak

Türkiye'de merakla beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi müjdeli haberler gündeme düşmeye devam ediyor.
Seçime 63 gün kala duyuruldu! Emekliye o tarihte ek zam yapılacak

Seçime 63 gün kala duyuruldu! Emekliye o tarihte ek zam yapılacak - Türkiye'de merakla beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi müjdeli haberler gündeme düşmeye devam ediyor. Buna göre ise emekli ve asgari ücretli için açıklamalar gelirken bu süreçte maaşlara da seçim ayarının geleceği bildirildi. AK Parti hükümetinin kolları sıvadığı ifade edilirken bu süreçte emekli ve asgari ücretli için de gönüller yapılacak. 

Nisan ayı itibariyle zamlı aylıkların hesaplara geçeceği ifade edilirken bu süreçte zam oranları da kulislerde konuşuluyor. Türkiye'de memur ve emekliye yüzde 25 zam sonrasında refah payı ile birlikte bu oranlar yüzde 30'a kadar yükseltilmişti. Hayat pahalılığı sebebiyle emeklilere seçim öncesi de ara zam yapılması konuşulurken genel seçim öncesi de sıcak gelişmeler konuşulmaya başlanmıştı.

EMEKLİYE EK ZAM!

Türkiye'de milyonlarca emekli ve asgari ücretli için yılbaşında yüksek oranlarda zam yapılması beklenirken asgari ücretli çalışanlara yüzde 54 gelirken asgari ücret tutarı da 8 bin 500 lira olmuştu. Emeklilere de refah payı dahil olmak üzere yüzde 30 zam açıklanırken en düşük aylık da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya kadar yükseltilmişti. Bu rakamların ilk etapta emekli ve asgari ücretli için iyi görünürken enflasyon sonrasıda maaşların erimesi çok kısa sürdü.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM BEKLENİYOR

Türkiye'de asgari ücretli ve emekli ek zam beklentileri sonrasında da yaklaşan genel seçim öncesi umutlar arttı. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ek zamma dair de çalışmaların yapıldığı iddia edilirken bu konu ile ilgili de net açıklamalar henüz gelmedi. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi sürpriz yapabilmek adına yüzde 15'lik zammı ertelediği ifade edilirken bu süreçte de yetkililerden açıklama geldi. Nisan ayı itibariyle de ek zam yapılması konusu gündemde değerlendirmelere alınırken bayram öncesi de ikramiye ödemelerinin hesaplara aktarılması konuşuluyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILACAK MI?

Türkiye'de emekli aylıkları ile ilgili araştırmalar sürerken bu süreçte de emekli aylıklarının asgari ücret seviyelerine de çekilmesi yönünde görüş bildiriliyor. Daha önce de sık sık gündeme gelen en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine de yükselmesi beklentileri var.