Seçim sonrası ilk jumbo ZAM ona geliyor! Akaryakıta litre başına 4 TL rekor zam o tarihte

31 Mart yerel seçimleri sona ererken seçim sonrası ilk zam haberi akaryakıt fiyatlarına verildi. Benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatları için litre başına 4 TL zam için tarih açıklandı...
Seçim sonrası ilk jumbo ZAM ona geliyor! Akaryakıta litre başına 4 TL rekor zam o tarihte

Seçim sonrası ilk jumbo ZAM ona geliyor! Akaryakıta litre başına 4 TL rekor zam o tarihte - Brent petrol fiyatı son 5 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırarken akaryakıt fiyatlarına yeni zam alarmı çalmaya başladı.

Ortadoğu'da yaşanan jeopolitik riskler brent petrol fiyatını körüklerken Meksika'dan gelen arzın aynı dönemde daralması ile fiyatlar rekor kırdı. Brent petrolün fiyatı 88 dolara yükselirken, ABD ham petrol satış fiyatı ise 84 dolara çıktı. FED tarafından yapılan açıklamalarda fiyatlarda yükselişi tetiklediği ifade edildi.

BRENT PETROL FİYATI ARTTI, BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM AÇIKLANDI...

Brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarına yeni zam beklentisi oluşmasına neden oldu. Brent petrol fiyatı son 5 ayın en yüksek seviyesine çıkarak 88 doları aştı.

brent-fiyati.jpg

Akaryakıt sektörü temsilcileri dolar kurunda yaşanan geri çekilmenin sınırlı kaldığını, brent petrol fiyatında yaşanan yükselişin ise rekor seviyeye ulaştığı açıklandı. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarına yeni zammın her an açıklanabileceği ifade edildi. Ekonomistler ise zammın litre başına 4 TL'ye çıkabileceklerini iddia etti. Zamlı rakamlar için gözler resmi açıklamaya çevrildi.

Şu anda akaryakıt fiyatları şu şekilde uygulanıyor:

İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinde litre başı pompa fiyatı 43,40 TL

Motorinde llitre başı pompa fiyatı 41,93 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda litre başı pompa fiyatı 43,41 TL

Motorinde litre başı pompa fiyatı 41,93 TL

Ankara'da Benzinde litre başı pompa fiyatı 44,13 TL

Motorinde litre başı pompa fiyatı 42,72 TL

İzmir'de benzinde litre başı pompa fiyatı 44,33 TL

Motorinde litre başı pompa fiyatı 42,92 TL.