Seçim sonrası ilk faiz kararı sonrasında altın, borsa, döviz ve gümüşte fiyat değişimi!

Piyasalar bugün Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararına odaklanmış durumda. Saat tam 14.00’ü gösterdiğinde Merkez Bankası merakla beklenen politika faizini açıkladı. Peki, faiz kararı sonrasında altın, dolar ve borsada fiyatlar ne oldu?
Seçim sonrası ilk faiz kararı sonrasında altın, borsa, döviz ve gümüşte fiyat değişimi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Politika faizi beklentiler dahilinde sabit bırakıldı. Faiz oranı yüzde 50 oranında sabit bırakmasının ardından piyasadaki rakamların nasıl bir hareket gösterdiği merak ediliyor.

Piyasaların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faiz kararını açıkladı. Aktarılan son habere göre TCMB faiz kararını beklentiler dahilinde sabit bir şekilde bıraktı. Bir sonraki toplantı kararı ise 23 Mayıs tarihinde açıklanacak.

FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası, resmi web sitesi üzerinden yayımladığı politika faizi kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Mart ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, devam eden zayıflamaya rağmen öngörülenden yüksek gerçekleşmiştir. Tüketim malı ve altın ithalatındaki seyir cari dengedeki iyileşmeye katkı verirken, yakın döneme ilişkin diğer göstergeler yurt içi talepte direncin sürdüğüne işaret etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir”

Merkez Bankası açıklamasının devamında sıkı para politikası duruşuna devam edeceğinin de altını çizdi.

FAİZ KARARI SONRASINDA ALTIN, DOLAR, BORSADA SON DURUM

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında altın, borsa ve dolar fiyatlarında durum şu şekilde:

Gram altın 2.434,38 TL’den alınırken, 2.434,82 TL’den satılıyor. Çeyrek altın ise 4.057,00 TL’den alınırken, 4.102,00 TL’den satılıyor.

Gümüş ise 28,59 TL’den alınırken, 28,63 TL’den satılıyor.

Euro 34,9811 TL’den işlem görürken, dolar düşüş göstererek 32.5314 TL seviyesine kadar geriledi.

BIST 100’de ise yüzde 0,95 oranında bir değer kazancı yaşanarak 9.814 puana kadar yükseliş kaydedildi.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.