Seçim sonrası duyuruldu! Emekliye Kurban Bayramı’nda çifte ikramiye sürprizi

Ülkemizde yaklaşık olarak 18 milyon emekli bulunuyor. Geçtiğimiz senelerde Emeklilikte Yaşa Takılanların da bu gruba dahil edilmesiyle emeklilerin sayısında ciddi bir artış oldu. Maaşlar konusunda sıkıntı yaşayan emeklilere o belediyeden sürpriz haber!
Seçim sonrası duyuruldu! Emekliye Kurban Bayramı’nda çifte ikramiye sürprizi

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala o emeklilere güzel haberi belediye verdi. Devletin vermiş olduğu 3 bin TL'lik bayram ikramiyesinin yanında 5 bin TL daha ikramiye vereceğini duyuran belediye emeklileri sevindirdi. Peki, ikramiyeler ne zaman yatacak, Kurban Bayramı ikramiyesinde son durum ne? İşte merak edilenler..

Kurban Bayramı’na sayılı zaman kala güzel haber Adana Ceyhan Belediyesi’nden geldi. Ceyhan Belediyesi yaptığı açıklamasında emeklilere resmen çifte ikramiye müjdesi verdi. İhtiyacı olan tüm emeklilere 5 bin TL tutarında bayram ikramiyesi vereceklerini belirtti. İkramiyelere ilişkin detaylar belli oldu.

“5 BİN TL İKRAMİYE VERECEĞİZ”

Konuya ilişkin Adana Ceyhan Belediye başkanı Kadir Aydar önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin TL tutarında ikramiye vereceklerini ifade eden Aydar, “Bu yıl Kurban Bayramı ikramiyesi olarak ihtiyaç sahibi emeklilere 5 bin TL ikramiye vereceğiz” ifadesini kullanarak emeklileri sevindirdi.

Buna göre o bölgede yaşayan emekliler hem belediyeden 5 bin TL, hem de devletten 3 bin TL tutarında Kurban Bayramı ikramiyesi alacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYES NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı için ikramiye alacak yaklaşık 18 milyon emekli ödemelerin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. 2024 yılı için devlet ikramiyelere yüzde 50 oranında zam yapmış, 1.500 TL olan bayram ikramiyeleri 3 bin TL’ye çıkarılmıştı. Emekli ikramiyesi alacak olan emekliler bir yere başvuruda bulunmadan maaş aldıkları bankalar üzerinden ikramiyelerini bakanlığın belirttiği tarihte alabilecek.

Kurban Bayramı ikramiye tarihi henüz açıklanmadı. Ancak her yıl bayram ikramiyeleri ortalama olarak bayramdan 1 hafta önce yatırılmaktadır.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

İkramiyelerin yatırılacağı tarihi hesaplayan emekliler için 2024 Kurban bayramı takvimi şu şekilde:

Kurban Bayramı 1. gün: 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. gün: 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. gün: 17 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. gün: 19 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı’nın arefesi de 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelmektedir. Emekliler için bakanlığın yakın zamanda Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihlerini açıklanması bekleniyor.