Saudi Aramco ne zaman, talep toplama hangi tarihte bankalarda var, halka arz kaç lot verir?

Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan petrol devi Saudi Aramco ikinci halka arzı için duyuru yaptı. 10 milyar dolar sınırını aşması beklenen halka arzın detayları...
Saudi Aramco ne zaman, talep toplama hangi tarihte bankalarda var, halka arz kaç lot verir?

Dünya genelinde son dönemde en çok kazandıran yatırım araçları arasında borsa hisselerinin öne çıkması ile halka arzlar yakın takip altına alınmıştı. Özellikle de büyük şirketler yatırımcıların radarına girerken dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Suudi petrol devi Aramco ikinci halka arz hazırlıklarına başladığı haberi ile büyük yankı uyandırdı.

ARAMCO HANGİ ÜLKENİN, HANGİ BORSADA İŞLEM GÖRÜYOR?

Suudi devinin borsada halka arz edileceğinni açıklanması Türk yatırımcıların da iştahını kabarttı. Aramco'ya yatırım yapmak ve hisse almak isteyen yatırımcılar araştırmalara başladı. İlk arzını 5 sene önce yapan Aramco rekor ilgi görmüş ve büyük bir taleple karşılaşmıştı. SAUDI ARABIAN OIL CO. kodu ile işlem görmektedir.

ARAMCO HALKA ARZ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Suudi Arabistan, Aramco hisselerinin ikincil arzını Pazar günü resmen başlatmaya hazırlanıyor. İkinci halka arzında Ortadoğu ve Avrupa'daki yatırımcılardan 10 milyar doların üzerinde talep görmesi bekleniyor. Konuya yakın kaynaklar, ikincil halka arzda Aramco hisselerinin borsa işlem fiyatına göre yüzde 10'a varan bir indirimle fiyatlandırılacağını öngörüyor.

SAUDİ ARAMCO HANGİ BANKALARDA VAR, ARAMCO HALKA ARZI HANGİ BANKADA?

Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ikinci halka arzı için aralarında Citigroup, Goldman Sachs ve HSBC Holdings'in de aralarında bulunduğu bir dizi banka ile çalıştığı da belirtiliyor.

Halka arz tarihleri için resmi açıklamanın yapılması beklenirken hem tarih hem de koşullar için resmi açıklamanın yapılması ile yatırımcılar için süreç başlamış olacak. Yatırımcıların her zaman olduğu gibi yine bu hisseye yoğun talepte bulunması bekleniyor.