Sarıkız efsanesi ralli fırtınası ile dönüyor! Bu daha rekor değil diyen İslam Memiş altın yorumu ile şaşırttı

Ons altın ve dolar kuru cephesinde yaşanan çifte yükseliş ile katmerlenen altın fiyatları peş peşe yeni rekorlar kırmıştı. Altın fiyatları ne olur, yükseliş devam eder mi sorusu yanıt buldu.
Sarıkız efsanesi ralli fırtınası ile dönüyor! Bu daha rekor değil diyen İslam Memiş altın yorumu ile şaşırttı

Sarıkız efsanesi ralli fırtınası ile dönüyor! Bu daha rekor değil diyen İslam Memiş altın yorumu ile şaşırttı - Altın fiyatları hakkında yaptığı başarılı yorumları ile adını duyuran ve kendisine büyük bir takipçi kitlesi oluşturmayı başaran İslam Memiş son altın yorumları ile yankı uyandırdı. 

ABD'den gelen veri akışı ile ilk olarak FED faiz artırımı baskısı ile sert bir düşüş yaşayan ons altının fiyatı sonrasında batan banka haberleri ile adeta roket gibi fırlamış, tüm zamanların en yüksek seviyesi görülerek tarihi rekorlar peş peşe kırılmıştı. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma ve 19 TL seviyesinin aşılması, sonrasında ise ons altının 2 bin dolar seviyesine ulaşması ile iç piyasada gram altının fiyatı ve çeyrek altın fiyatları da rekor seviyeleri görmeyi başarmıştı. 

İSLAM MEMİŞ SON DAKİKA ALTIN YORUMU! ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ, BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve oluşan güvensizlik ortamı ile beraber yatırımcılar yine rotalarını en güvenli yatırım aracı olarak kabul edilen güvenli yatırım limanı altına kırmışlardı. Altına olan talebin bir anda katlanarak artması fiyatları da yükseltirken ons altının fiyatı 2 bin dolar üzerini test ederek beklenen tarihi rekorunu kırmayı başarmıştı. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Yıl içerisinde 2.030-2.070-2.350 dolara kadar yolu var. Ara ara kâr satışları olsa da yükseliş kaçınılmaz” diyerek düşüşlerin geçici olduğunu söyledi. 

"Altın 2.000 doları gördüğüne göre “Altın alalım mı?” sezonu açılmış oldu. 1 yıl aradan sonra altının onsu 2000 dolar üzerine yükseldi. Altının ons fiyatı her ne kadar 2000'in üzerini test etse de 2030 var, 2070 var. Şu anda 39 dolarlık kar satışı gördük. Bu gayet doğal. Kritik destek seviyesi 1960 dolar. Bu seviyenin altında kapanış olursa 1890'a kadar gevşeme olabilir ama bugünkü ortamda düşüşlerin kalıcı olmayacağına dair bir durum bize gösteriyor. Bu sorunun yanıtını Fed kararının ardından, çarşamba akşamı daha net verebileceğiz" diyerek FED faiz kararına işaret etti. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR, GRAM VE ÇEYRET ALTININ FİYATI KAÇ TL OLDU?

FED faiz kararı öncesi piyasa dalgalı seyretmeye devam ederken gram altının alış fiyatı 1.189,88 TL ve satış fiyatı ise 1.190,09 TL oldu. Çeyrek altının alış fiyatı 1.972 TL ve satış fiyatı ise 1.987 TL üzerinden işlem görmeyi sürdürüyor. 

ELİNDE ALTINI OLANLAR NE YAPMALI, ALTIN SATMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

İslam Memiş yaptığı değerlendirmesinde "Bu yıl altın rekor kırdı göreceksiniz demiştim. Daha hazirandan sonrasını görmedik. 1450 lira psikolojik direnç seviyesi. Bu kırılırsa yukarıda 1550 lira var. Hazirandan sonra bu yükselişler devam edecek ve yaz aylarında altında her gün yeni rekor haberlerini görmeye devam edeceğiz. Evet, altın yükseldi 1200 lirayı gördü. Bundan sonra önü açık. Aşağıda 1200'ün altında bence son bir alım verecek. Tekrar kar satışları gelebilir, elinde altın olan gaza gelmemeli, satmamalı. Makas aralığından dolayı satan zarar eder. Elinde altın olan bunu korumalı. Çünkü önümüzdeki aylarda tekrar 1280, 1450, 1500'lü rakamları göreceğiz. Saklamayı bilmek lazım" diyerek altının daha da yükseleceğini ifade etti. 

NOT: Haberimiz İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup usakgundem.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.