Ripple Nedir, Nasıl Alınır, Nasıl Satılır?

Dünya üzerinde son dönemlerde kripto paralara olan talebin artması ile son aylarda oldukça popüler olan Riple bu anlamda oldukça talep gören bir sanal paradır.
Ripple Nedir, Nasıl Alınır, Nasıl Satılır?

Bitcoin’in tüm dünya genelinde oldukça popüler olması ve sağladığı çok yüksek kazanç sonrası tüm dünyada farklı kurucuları olan sanal paralar birbiri ardına piyasaya sürülmeye başlanmıştır. Hatta ülkemizde bile bu anlamda çalışmalar olsa da birçok sanal para aktiflik yaratamadığı için tarihin tozlu sayfalarına karışırken bu anlamda Ripple oldukça popüler olmuş ve dünya üzerinde en çok tercih edilen Kripto para çeşitleri arasına girmiştir.

İlk çıktığı 2012 yılından itibaren oldukça değerlenen ve günümüzde Bitcoin’den sonra en çok işlem gören kripto para olma özelliğine sahip olan Riple birçok anlamda Bitcoin sanal parasına göre daha avantajlı ve güvenilir durumdadır. Özellikle dünya üzerinde son yıllarda en çok değerlenen Kripro para birimleri arasında Ripple ilk sıralarda yer almaktadır.

Türkiye’de Ripple Alım Satım İşlemleri

Ülkemizde bir sene öncesinde kadar Riple alımı yapılmamaktaydı. Riple almak isteyenler TL ile BTC alıp daha sonra yurt dışı borsalarda bunu Ripple’ye çevirmekteydiler. Ama bu durum özellikle BTC alım satımlarındaki yüksek komisyon oranlarından dolayı oldukça maliyetli olmaktaydı. Bilindiği gibi Ripple kripto parasında komisyon oranı BTC’nin 300’de biri gibi oldukça uygun durumdadır.

Ülkemizde ise son bir yıldır TL ile Ripple alım satım işlemleri yapılmaktadır. Bu anlamda Bitturk ve Vebitcoin sitelerinde TL ile Ripple alım satım işlemleri yapılabilmektedir. Özellikle daha güvenilir ve daha az maliyetli odlundan ve yapılan işlemlerin birkaç saniyede karşı tarafa ulaşmasından dolayı gelecekte Ripple sanal parasının BTC hâkimiyetine son vereceği konusu oldukça tartışılmaktadır.