Resmi Gazete kararı gece yarısı ANİDEN açıklandı! Yüzde 60 ZAM geldi

Milyonların beklediği kritik Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmeye devam ediyor. 15 Mayıs tarihli Resmi Gazete ile yeni zam kararı yayımlandı!
Resmi Gazete kararı gece yarısı ANİDEN açıklandı! Yüzde 60 ZAM geldi

Resmi Gazete kararı gece yarısı ANİDEN açıklandı! Yüzde 60 ZAM geldi - Temmuz ayında emekli, memur maaşı ve asgari ücretliler alacakları zammı hesaplamaya devam ederken sağ cebe zamlı maaşlar girmeden sol cepten gelecek zam çıkmaya başladı. Pek çok ürün ve hizmete zam gelmeye devam ederken bu zamlardan biri de köprü ve otoyol geçiş ücretleri için açıklandı.

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri için ortalama yüzde 60 oranında zam yapıldığı açıklandı. 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücreti 15 liradan yüzde 60 oranında zammın ardından 24 liraya yükseltilmiş oldu. Geçiş için Osmangazi Köprüsünü kullanan araç sahipleri ise artık 399 TL ödemek zorunda kalacaklar. Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti bedeli ise zamlı 419 TL olarak tahsil edilecek.

YENİ KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ MAYIS 2024!

- 01.01.2023 tarihinden itibaren FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinden iki yönlü ücret alınmaktadır.​

- FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinden Ukome Kararında izin verilen araçlar geçebilmektedir. Geçiş iznine sahip olmayan araçlar geçiş ücretinin yanında cezalı geçiş ücretlerini de ödeyecektir.

- Motosikletler KGM işletimindeki otoyollar ve köprülerde 6. sınıf araç ücreti ödeyecektir.​

ZAMLI 15 TEMMUZ ŞEHİTLER VE FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİ MAYIS 2024

15-temmuz-gecis-ucretleri.jpg

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ZAMLI GEÇİŞ ÜCRETLERİ MAYIS 2024 OTOMOBİL HESAPLAMA!

osmangazi.jpg

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ MAYIS 2024 SON ZAMLI GEÇİŞ ÜCRETİ HESAPLAMA

yavuz-sultan-selim.jpg

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ 2024 MOTOSİKLET KAMYONET OTOMOBİL HESAPLAMA KAÇ TL?

canakkale-koprusu.jpg

Yeni zamlar uygulamaya alınırken ne yazık ki vatandaşın ulaşım için ödeyeceği rakamlarda büyük oranda artış yaşandı. Yapılan zamların üretim maliyetlerini de etkileyeceği köprü ve otoyollara ödenen rakamlarda yaşanan artışın meyve ve sebze fiyatları başta olmak üzere pek çok kalemde zam yapılmasına neden olabileceği ifade edildi.