Resmi Gazete'de yayınlandı! Faturada ismi soyismi yazanlar dikkat devlet 2500 TL destek ödemesi yapacak

Türkiye'de devlet tarafından kara kış desteği adı altında doğalgaz tüketim destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor.
Resmi Gazete'de yayınlandı! Faturada ismi soyismi yazanlar dikkat devlet 2500 TL destek ödemesi yapacak

Resmi Gazete'de yayınlandı! Faturada ismi soyismi yazanlar dikkat devlet 2500 TL destek ödemesi yapacak - Türkiye'de devlet tarafından kara kış desteği adı altında doğalgaz tüketim destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalarda 5 Eylül tarihi itibariyle alınmaya başlanan kış dönemi Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda; ihtiyaç sahibi ve doğal gaz altyapısı olan 616 ilçelerde ikamet eden ve ikamet adreslerinde de doğal gaz abonelikleri olan vatandaşların bu destek ödemelerinden faydalanabileceğini açıklayan  Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilir. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 TL – 2.500 TL arasında değişiyor." dedi.

DOĞAL GAZ DESTEK BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Doğal Gaz Tüketim Destek Programı’ndan daha fazla hanenin yararlanması için kış dönemi öncesinde yeni düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvurular sürüyor. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabiliyor.Vatandaşlarımız, e-Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabiliyor. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın destek miktarını ise kartlarına yatırıyoruz” dedi.

DOĞAL GAZ DESTEK ÖDEMELERİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

  • Türk vatandaşı olması,
  • e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  • Ödenecek faturasının resmi ikamet adresine ait mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi,

Bakan Derya Yanık her ayın 5'i ila 25'i arasında açıklamalarda bulunarak tüm destek ödemelerin hesaplara aktarıldığını ifade ediyor. Buna göre de vatandaşlar doğal gaz destek ödemelerinin ne zaman yatacağını da öğrenmiş oluyor.