Recep Sorkun; Emekçiler enflasyona ezdirilmemeli

41. Kuruluş Yıldönümünde Ankara'da toplanan Hizmet-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar toplantısı düzenledi. Toplantıya Uşak'tan katılan Hak-İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, sendika olarak enflasyon oranında zam istediklerini kaydetti.
Recep Sorkun; Emekçiler enflasyona ezdirilmemeli

HİZMET-İŞ Sendikasının 41. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle Ankara’da toplanan HİZMET-İŞ Sendikasının Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında, teşkilatlanma çalışmaları, taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadro kapsamı dışında kalan taşeron işçilerin durumu konuşuldu. Toplantıda TÜİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) %20,30 olarak açıklanan zammın, artan enflasyon karşısında eriyen asgari ücretle çalışan üyelerinin maaşlarına en az enflasyon oranında (%20,30) artış / zam yapılması kararları alındı.

İşçilerin yaşam standartlarını belirleyecek kader toplantısında HAK-İŞ Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun da yer aldı. Emekçilerin enflasyona karşı ezdirilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sorkun, 696 sayılı KHK ile kamuda taşeron şirketler bünyesinde çalışmakta olan işçilerin, sürekli kamu işçisi kadrolarına ve işçi statüsüne geçiş işlemlerinin 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle tamamlandığını hatırlatarak önemli mesajlar verdi.

HAK-İŞ Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, "Kadroya ve işçi statüsüne geçişi yapılan işçilerin ücret ve sosyal hakları, Yüksek Hakem Kurulu tarafından 2016 yılındaki enflasyon verilerine göre belirlenmiştir. TÜİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) %20,30 olarak açıklandı. Bu nedenle çalışanların satın alma gücü azaldı." dedi.

"Talep makul, beklenti olumlu yanıt"

El emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerin enflasyon karşısında ezdirilmemesi adına kararlı bir duruş sergilediklerini dile getiren Sorkun, "Taşeron şirketlerde çalışmakta iken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT’lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını taleplerimizi toplantımız vesilesiyle yineliyoruz. Bu kapsamdaki çalışanların talep ve beklentileri makuldür. Üyelerimiz bu taleplerini dilekçe göndermek şeklinde demokratik yöntemlerle ortaya koymaktadırlar. Mahalli seçimler sürecinde olduğumuzun altını çizerek, emekçi kardeşlerimizin, bu haklı ve yerinde taleplerine olumlu bir karşılık verilmesinin önemine vurgu yapmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

"Emekçilere zam talebi"

Sorkun, 2018 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlendiğini dile getirdi. Toplu iş sözleşmesine göre belirlenen ücret zamlarının geriye dönük altı aylık enflasyon farkını da kapsadığını kaydeden Başkan Recep Sorkun, "Bu sayede 2018 ve 2019 yılında yapılan zamlar ile kamu çalışanları enflasyon karşısında korunmuştur. HİZMET-İŞ sendikası olarak, işçilerin ücret ve sosyal haklarında artan enflasyon karşısında TUİK tarafından 2018 yılı enflasyonu (TÜFE oranı) %20,30 oranında artış / zam yapılmasını talep ediyoruz." dedi.