Ramazanda kırmızı ete zam gelecek mi?

Ramazan ayı İslam alemi için büyük bir öneme sahip. Ramazan ayında oruç tutacak olan binlerce Müslüman, son zamanlarda zam haberleri günceme gelen kırmızı et ile ilgili araştırmalarına başladı.
Ramazanda kırmızı ete zam gelecek mi?

Ramazanda kırmızı ete zam gelecek mi? - 11 Ayın Sultanı Ramazan adıyla büyük bir heyecanla beklenen Ramazan ayı için geri sayım devam ediyor. İslam alemi ilk sahur ve iftar için bekleyişine devam ederken bir yandan da hazırlıklarını sürdürüyor. Ramazan ayında kırmızı et tüketecek olan vatandaşlar et fiyatlarını araştırmaya devam ederken son dönemde gelen zam haberleri üzerinde ''Ramazan ayında kırmızı-karkas et fiyatlarıına zam gelcek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

RAMAZANDA KIRMIZI ET ZAMLANIR MI?

Ramazan ayında kırmızı et fiyatları ile ilgili meraklı araştırmalar devam ederken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan bir açıklama geldi. Ramazan ayında yeterince kırmızı etin olacağını belirten Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından hızlıca koordine olarak o illerdeki hayvanları satın aldığını söyledi. Yaralı hayvanların tedavisinin sağlandığını, bazılarının ise besiye alındığını belirten Yardımcı, Bakanlığın bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlara sahip çıktığını vurguladı. Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti.

"ZAMSIZ RAMAZAN UMUT EDİYORUZ"

Piyasada yeterli etin bulunduğuna değinen Yardımcı, zamlarla ilgili olarak ''Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer. Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık. Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz eti, tekrar buzluğa atmayın bakteri üretir. Eti çok fazla pişirmeyin, kanlı da olmasın ama sulu olması vitaminler için önemli.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.