Prim desteği başvuruları 16 Aralık’a kadar uzatıldı

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteklemesi Müracaatlarının 16 Aralık 2022 Tarihine Kadar Uzatıldığını duyurdu.
Prim desteği başvuruları 16 Aralık’a kadar uzatıldı

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Resmi Gazete ’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için kilogram başına 50 kuruş olan TMO alım prim desteği başvurularının 16 Aralık tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

İşte Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açıklaması:

“Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Primi Desteklemesi müracaatları 25.11.2022 tarih ve 32024 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6425 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince; 16 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne 06.06.2022 ile 01.09.2022 (dahil) tarihleri arasında satan, TMO'ya ürün satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren, lisanslı depolar üzerinden Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) ile yapılan alımlarda; takas işlemlerinden kaynaklanan nedenlerle alım satım belgesinin düzenlenmesinin gecikmesi durumunda, ilimiz ve ilçelerdeki lisanslı depolardan ise 1/9/2022 tarihine kadar TMO’ya satış onayı veren üreticilerden yapılacak alımlarda 30/9/2022 tarihine kadar düzenlenen ve TMO tarafından uygun görülen ELÜS alım satım belgeleri ile il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat eden çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1-TL, arpa ürünü için kilogram başına 0,50-TL olarak destekleme ödemesi yapılmaktadır.

TMO dışındaki diğer gerçek/tüzel kişilere yapılan satışlara ilişkin düzenlenen alım satım belgeleri kabul edilmeyecektir.

TMO Alım Primi Desteğinden faydalanmak isteyip, halen başvuru yapmayan çiftçilerimizin 16.12.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar ÇKS' de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine alım satım belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Üreticilerimize önemle duyurulur.”

(SALİH KILINÇ / HABER)