Portföyünüzü Yeniden Dengelerken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Husus

Portföyünüzü yenilerken mutlaka dikkat etmeniz gereken belli başlı unsurlar vardır. Bunlara dikkat edildiği takdirde portföy konularda oldukça olumlu sonuçlar alınmaktadır.
Portföyünüzü Yeniden Dengelerken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Husus

Bilindiği üzere borsa ekonomi piyasası sürekli hareketli olmaktadır. Bu da birçok dengenin bozulmasına neden olur. Bu dengeyi önceden ön görerek risk ihtimaline karşı bir yöntem uygulamanız gereklidir.

Portföyü yeniden girerken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır demiştik, Şimdi de o unsurlara değineceğiz fakat şunu unutmayın ki fazla kazanç elde etmek istiyorsanız bu hususlara oldukça dikkat etmeniz gereklidir.

Kısa Zamanlarda Dengeleme Olayı Yapmayın

Vaktiniz az ise asla portföyü dengelemek için çalışmayınız. Bu iyi bir fikir değildir. Eğer bu işlemi yaparken ortada bir çeşit düşüşler meydana geliyorsa o zaman dengeleme özellikleri faydalı bir şekilde kullanılabilir fakat bu uygulamayı yapan yatırımcılar daha yüksek oranda avantaj elde etmektedir.

Satış İçin En Uygun Zamanda İşlem Yapın

Birçok yatırımcı hisse senedi satmak zorunda kalabilir böyle bir durumda eğer fiyat aşağı çekilmeye başlanıyor ise bu sizin için olumsuz bir durum olacaktır. Bundan dolayı hisse senetlerini gerçekten sütüm satmak istemediğinize karar verirsiniz böylece hisse senedini isterseniz tutabilir istediğiniz senetleri satabilirsiniz.

Acele Etmeyin

Portföyünüzdeki varlıkları dengelemeniz gerekli değildir yani demek istediğimiz şu ki dengeleme konusunda asla acele etmeyiniz. Çünkü portföyünüzü kısa zamanlarda çok hızlı ve çok fazla değiştirirseniz daha sonra yeniden dengeleme yapmanız gerekecektir. Bu da sizin için kazanç kaybı demek olabilir Bundan dolayı asla acele etmeden piyasaya incelemede projeyi dengelemeye korkmayınız.

Risk İhtimalinizi Gözden Geçirin

Yatırımcılar için bir kural olan varlıklar ile yaşın ters orantılı olması sizler için çok iyi bir fırsat değildir. Bu konularda menkul varlıklarını olması daha karlı olacaktır.

Yatırmanız da bulunmakta olay riski düzenli olarak gözden geçiriniz. Böylece herhangi bir kayıpla karşılaşmadan önce yapabileceğiniz bir şeyler olabilir. Unutmayın ki portföyü yeniden dengelemek oldukça zorludur. Bundan dolayı bütün yatırım işlerinizde bu konuyu öncelikle önem veriniz.