Piyasanın Güvenilir Bitcoin Cüzdanları Neler?

Bitcoin’lerin depolandığını biliyor muydunuz? Bitcoin cüzdanı adı verilen platformlar sayesinde yatırımcılar sahip oldukları Bitcoin’leri depolayabiliyorlar.
Piyasanın Güvenilir Bitcoin Cüzdanları Neler?

Güvenilir Bitcoin Cüzdanları

Kripto para birimleri her geçen gün değerlenmeye devam ediyor. Bu durum, kripto para birimlerine dair çıkan haberlerin sayısını da her geçen gün arttırdı. Şimdi ise yatırımcıların güvenilir Bitcoin cüzdanları arayışı içerisine girdiği göze çarpıyor. Peki, piyasada en çok güvenilen ve tercih edilen Bitcoin cüzdanları hangileridir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kripto para birimleri ortaya çıkmıştır ve günümüzde dünya üzerinde pek çok insan kripto para sahibidir. Kripto para, bilindiği üzere herhangi bir banka ya da devlete ait olmayan, tamamen sanal para birimidir. Kripto paraların somut bir varlığı bulunmamaktadır. Yalnızca kripto para borsaları aracılığı ile alım ve satım işlemleri gerçekleştirildiği zaman kripto para, somut bir para birimine dönüşmektedir.

Kripto para denildiği anda akla ilk olarak Bitcoin gelmektedir. Bitcoin, sanal para birimleri arasında en değerli olan para birimidir. 1 Bitcoin günümüzde 50 bin doların üzerine çıkmış durumdadır. Önemli yatırımcıların pek çoğu, ciddi miktarda Bitcoin yatırımı yapmaktadır. Peki, hayatımıza dahil olan ilk kripto para birimi olan Bitcoin’i hangi güvenilir cüzdanlarda muhafaza edebiliriz?

Bitcon2in her geçen gün değerlenmesi, bahsi geçen para birimini muhafaza etmek için kullanılabilecek bir cüzdanın ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. Buradan hareketle pek çok Bitcoin cüzdanları oluşturulmuştur. Ancak bu cüzdanların her birinin güvenilir olduğu söylenemez. Piyasanın güvenilir Bitcoin cüzdanlarına değinecek olursak karşımıza ilk olarak Electrum gelmektedir. Electrum, bitcoin kurulduktan oldukça kısa bir süre sonra hayata geçmiştir. Hayata geçtiği ilk günden bugüne kadar herhangi bir değişikliğe gitmeyen Electrum, yalnızca Bitcoin için hizmet vermektedir.

Bitcoin cüzdanlarından bir diğeri ise MyCelium’dur. Bu cüzdan özellikle de akıllı telefon ve tabletler için en iyi Bitcoin cüzdanları arasında kabul görmektedir. Bu cüzdana store mağazaları ile ulaşabilmeniz mümkündür. Trezor Model T cüzdanına gelecek olursak, bu cüzdan daha çok profesyonel yatırımcıların kullandığı cüzdan olarak karşımıza çıkmaktadır. Son olarak, Ledger Nano S ise 59 dolay karşılığında hesap açılabilen Bitcoin cüzdanıdır.