Özel fiyatla satışlar başladı! 334.000 TL parası olana Renault Megane Sedan!

Sıfır kilometre otomobil satışlarına dair fiyat araştırmaları sürüyor. Renault Megane Sedan’ın 2024 modelini 634.000 TL’ye satın alma yolu belli oldu.
Özel fiyatla satışlar başladı! 334.000 TL parası olana Renault Megane Sedan!

Türkiye’de fiyatları insanları en çok zorlayan ürünlerden birisi de otomobiller oluyor. Özellikle de sıfır kilometre otomobiller için fiyatlar çoğu kişinin alım gücünün ötesine geçti. Bundan dolayı da en ucuz fiyatla sıfır kilometre otomobil satın alma imkanının tüm sınırları araştırılıyor. Sıfır kilometre otomobiller oldukça uygun bir fiyat ve esnek ödeme imkanı ile satın almak mümkün. Lakin çok özel koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

ÖTV MUAFİYETLİ SATIŞLAR PATLADI

Araç fiyatları yükselince insanların ÖTV muafiyetli satışlara çok büyük bir talebi doğdu. ÖTV muafiyet hakkı olanlar bu haklarını kullanarak uygun fiyatla sıfır kilometre otomobil satın almaya başladılar. 2024 yılında satılan otomobillerin yaklaşık yüzde 40’lık kısmının ÖTV muafiyeti ile satıldığı bildirildi.

ÖTV muafiyeti hakkı ile otomobil sahibi olabilmek için oldukça özel şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bu hak yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara veriliyor. Ayrıca çocuklarında bu engellilik durumu olan kişiler de bu haktan çocukları adına yararlanabiliyorlar. Bu şekilde sıfır kilometre otomobil alımında kişiler ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Böylece otomobil fiyatında yaklaşık olarak yüzde 40 oranında bir otomatik indirim meydana gelmiş oluyor.

ÖTV muafiyeti ile otomobil alındığında bu araçların 5 yıl boyunca satılmaması için bir tedbir uygulaması yapılıyor. Devlet sağlamış olduğu ÖTV avantajını geri istememek için araçları 5 yıl süre ile satılmamasını istiyor. Şakin bu bir kısıtlama şeklinde uygulanmıyor. İsteyenler herhangi bir engelleme olmadan araçları 5 yıllık süre dolmadan satabiliyorlar. Ancak satış gerçekleştiğinde süre dolmamışsa ise devlet muaf olunan ÖTV’nin ödenmesini istiyor.

RENAULT MEGANE SEDAN ÖTV’SİZ KAMPANYA!

Renault Megane Sedan şu anda liste fiyatına göre 1.182.000 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti devreye girince bu aracın fiyatı 634.000 TL’ye düşüyor. Bunun yanında taşıt kredisi imkanı da kullanılabiliyor. 334.000 TL peşin ödeme yapanlar kalan tutarı taşıt kredisi ile karşılayabiliyorlar. Bu kredinin taksiti 48 aya bölünebilirken 334.000 TL peşinat ile 2024 model Renault Megane Sedan sahibi olunuyor.