OYAK 2023 nema oranı açıklandı! Ne kadar nema dağıtımı yapılacak?

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından olan OYAK’ın bugün 64. Olağan Genel Kurulu yapıldı. OYAK yatırımcılarına ne kadar nema dağıtacağı belli oldu. OYAK yatırımcıları ne kadar nema alacaklar?
OYAK 2023 nema oranı açıklandı! Ne kadar nema dağıtımı yapılacak?

Tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak bilinen ve Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından olan OYAK’ın bugün 64. Genel Kurulu yapıldı. Ankara’da bulunan Genel Müdürlük binasında düzenlenen Genel Kurul’da en çok merak edilen kon u olan nema oranı da karara bağlandı. OYAK ne kadar nema ödemesi yapacak? OYAK yatırımcıları nema kararından memnun mu?

FAALİYET RAPORU BELLİ OLDU

OYAK’ın 2023 Faaliyet Raporu da açıklandı. OYAK’ın toplam varlıkları bir önceli yıla göre yüzde 77 oranında artış gösterdi. Toplam varlıklar 847 Milyar TL’ye ulaştı. Konsolide net varlıklarda ise yüzde 71 oranında artış meydana geldiği bildirildi. 2023 faaliyet döneminde OYAK’ın hasılatında ise yüzde 38 oranında artış gerçekleşirken 457,8 milyar TL rakamına ulaşıldı. 2023 yılında Türkiye’nin ihracatının yüze 1,81’ini OYAK gerçekleştirdi.

NEMA ORANI BELLİ OLDU

OYAK üyelerine dağıtılacak olan nema da belli oldu. Yıllık olarak dağıtılan bu kaynak çok sayıda üye tarafından merakla bekleniyordu. OYAK tarafından Genel Kurul’a yapılan açıklamaya göre nema oranı yüzde 77,1 olarak belirlendi. OYAK üyeleri yüzde 77,1 oranında nema alabilecekler. OYAK Genel Kurulu’nda bu rakamın enflasyonun üzerinde olduğuna dikkat çekilirken üyeler bu durumdan çok da memnun olmayarak her platformdan alınan bu karara tepki gösteriyorlar.

MEMNUN ETMEDİ

OYAK 2023 nema oranı ile alakalı olarak yapılan değerlendirmelerde üyeler yüzde 77,1’den daha fazla oranda bir tutarın kendilerine ödenmesini bekliyorlardı. Ancak bu oranın açıklanması ile beraber büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Üyeler açıklanan oranı adaletsiz olarak bulurken her platformdan kuruma tepki göstermeye başladılar. OYAK 2023 nema ödemeleri ile alakalı olarak alınan son karar çok sayıda kişi tarafından eleştiri bombardımanına tutuluyor. OYAK ödemelerine dair yeni bilgilendirmelerin yapılmasının beklendiği belirtilirken gözler OYAK’tan yapılacak açıklamalara çevrildi.