Otomobil satışlarında zirve değişmedi ilk 10’da elektrikli rüzgar
Model bazında yapılan değerlendirmede Renault Clio liderliğini sürdürürken, tamamen elektrikli araçlar listede dikkat çekici bir varlık gösterdi. Özellikle Tesla Model Y ve Togg T10X'in performansı, Türkiye'de elektrikli araç pazarının hızla büyüdüğünü gözler önüne serdi.
Togg T10X Yükselişini Sürdürüyor
Yılın ilk dokuz ayında 34 bin 151 adetlik satış rakamıyla Renault Clio, Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili unvanını korudu. Listenin ikinci sırasında ise tamamen elektrikli bir model olan Tesla Model Y yer aldı. Model Y, eylül ayında 1.664 adet, ocak-eylül döneminde ise toplam 27 bin 420 adet satış gerçekleştirdi.
Üçüncü sırada 26 bin 933 satış rakamıyla Renault Megane Sedan yer alırken, dördüncü sırada yerli elektrikli otomobil Togg T10X dikkat çekti. T10X, bu dönemde 22 bin 131 adetlik satış gerçekleştirerek 2024'ün aynı dönemine göre yüzde 29,8 oranında büyüme kaydetti. Geçen yıl yedinci sırada yer alan T10X, bu yıl dördüncü sıraya yükselerek başarı grafiğini yukarı taşıdı.
Beşinci sırada 19 bin 534 satışla BYD Seal U konumlanırken, Fiat Egea 18 bin 323 adetle altıncı, Toyota C-HR ise 17 bin 755 satışla yedinci sırada kendine yer buldu. Sekizinci sırada Dacia Sandero Stepway yer aldı. Model, eylül ayında 3 bin 290 adet, ocak-eylül döneminde ise toplam 16 bin 374 adet satıldı.
İlk 10'da Hyundai ve Toyota da Var
Dokuzuncu sırada Hyundai i20 yer alırken, yılın ilk dokuz ayında 15 bin 983 adet satış gerçekleştirdi. Listenin onuncu ve son sırasında ise Toyota Corolla bulunuyor. Corolla, eylülde 1.586 adet, ocak-eylül döneminde ise 15 bin 944 adet satışla ilk 10'a girmeyi başardı.
T10F, eylül ayında 1.194 adetlik satışla elektrikli araç pazarında en çok satılan ikinci model oldu. Tesla 1.664 adetle birinci, Togg T10X ise 1.061 adetle üçüncü sırada yer aldı.