Ortak tapuya kredi veren bankalar

Gayrimenkul üzerinde özellikle yapılacak olan yatırımlar için birden fazla kişi adına çıkartılmış olan ortak tapu söz konusu olmaktadır.
Ortak tapuya kredi veren bankalar
Günümüzde özellikle yatırım yapmak isteyenler için ortak tapuya kredi verilir mi? Akıllara gelmektedir. Aynı gayrimenkul tapusunun birden fazla kişiye paylaştırılmış olması durumunda ortak tapu verilmesi söz konusudur.

 

Bu tarz taşınmazların satın alınması sırasında özellikle kredi kullanmak isteyenler için problem yaşanması söz konusu olabilir mi? Merak edilen konulardan biridir. Banka kredisi ile taşınmaz satın almak isteyenler için özellikle ortak tapuya sahip olunması durumunda yapılacak olan başvurular sonucunda gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından kredi verilmesi söz konusu olabilir.

 

Ortak Tapuya Kredi Verilir Mi?
Kredi almak isteyenler için ortak tapuya kredi veren bankalar ile yapılacak olan görüşmeler dahilinde belirlenen tutar üzerinden kredi başvurusu yapılabilir. Farklı bankaların değerlendirilmesi özellikle bu tarz taşınmazları yapılacak olan yatırımlar için gerekli olan tutarın bankadan kredi ile alınmasını sağlayabilir. Bazı bankalar ortak tapu için kredi almak isteyenlere kredi sağlamaktadır.
Yatırım yapılacak olan tapu üzerinde özellikle akrabalık ilişkisi bulunmaması durumunda ikiden fazla ortağın olması halinde bankalar tarafından kredi için onay verilmesi zorlaşabilir. Yapılacak olan başvurular sırasında toplanması raf ikiye bölünerek ödenmektedir. Aynı zamanda tapu işlemlerinde ek masraf çıkması söz konusu değildir.

 

Ortak Tapuya Kredi Nasıl Alınır?
Ortak tapu için kredi almak isteyenlerin olması durumunda banka tarafından kişilerin adına ayrı ayrı kredi hesabı açılmaktadır. İpotek konutun tamamına konduğu için bu durumda kişiler birbirinin borcundan sorumlu tutulmaktadır. Belirlenecek olan bankalara göre değişecek olan faiz oranı ve masraflar üzerinden işlem yapılabilir.
Bankalar tarafından yüksek oranda olmasa da ek masraflar çıkartılması söz konusu olabilir. Ortak tapu için özellikle kredi başvurusu yapacak olanlar hisseli tapuyu kredi veren bankalar üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru yapılabilecek bankalar şunlardır;
• Ziraat Bankası,
• Denizbank,
• TEB,
• HSBC,
• Vakıfbank.
Başvuru yapılacak olan bankanın belirlemiş olduğu kalitelere uygun şekilde işlem yapılması gerekir. Bankalar tarafından onay verilmesi durumunda tanımlanan kredi bireyler tarafından kullanılabilir.