OPTİMAR 2. tur seçim anketi sonucu canlı yayında açıklandı! İşte ikinci turu kazanacak aday

Türkiye 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oy verme işlemi için sandığa giderken seçim sonucu anketi açıklandı.
OPTİMAR 2. tur seçim anketi sonucu canlı yayında açıklandı! İşte ikinci turu kazanacak aday

OPTİMAR 2. tur seçim anketi sonucu canlı yayında açıklandı! İşte ikinci turu kazanacak aday - 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimlerinde YSK tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1. turda Cumhurbaşkanı seçilmek için aranılan yüzde 50+1 oy oranına hiçbir aday ulaşamamıştı. 

Sandıktan Cumhurbaşkanı olmak için seçime giren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 49,5; ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a ise yüzde 5,2 oy çıkmış, seçim ikinci tura kalmıştı. Türkiye 28 Mayıs Pazar günü ikinci kez sandığa gitmeye hazırlanırken anket şirketleri de sonuçları açıklamaya başladı. 

TÜRKİYE'NİN 13. CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

Türkiye 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için oy vermek üzere sandığa gitmeye hazırlanırken anket şirketlerinin ikinci tur sonuçları da gelmeye başladı. Katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunan OPTİMAR Araştıra Başkanı Hilmi Daşdemir ikinci tur sonucu için tahminlerini ilan etti. 

Daşdemir "Eğer AK Parti tabanında bir rehavet olmazsa Erdoğan seçimin ikinci turunu rahatlıkla kazanacaktır. Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu değil rehavettir" diyerek seçim sonucunu katılım oranının belirleyeceğini ifade etti. 

Seçime katılacak iki aday arasından birinci olacak kişi için ise Daşdemir "Bu oranın yüzde 53, 54 gibi bir oran olması kuvvetle muhtemel. Daha önceki yaptığımız araştırmalarda ikinci tur tahminleri biraz daha farklıydı. Şuan bir oy oranı açıklamayacağım. 53'ün üzerine çıkabilme ihtimali var. İkinci turda seçime katılım sandığın akıbetini belirleyecektir" diyerek Erdoğan'ı favori gösterdi.