Önce ZAM sonra İNDİRİM! Fiyatı yine değişti 200 gr ekmek bakın ne kadara satılacak

Ekmek fiyatları için peş peşe gelen zam haberleri sonrası ilk indirim haberi son dakika duyuruldu.
Önce ZAM sonra İNDİRİM! Fiyatı yine değişti 200 gr ekmek bakın ne kadara satılacak

Önce ZAM sonra İNDİRİM! Fiyatı yine değişti 200 gr ekmek bakın ne kadara satılacak - Ekmek fiyatları en çok zamlanan grup içerisinde yer alırken çoğu şehirde 200 gr ekmek satış fiyatı 8 TL barajını aşmıştı. Ekmek fiyatlarına gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünü düşürmüştü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ve göreve başlayan Cemil Tugay seçim vaadini yerine getirdi ve ekmek fiyatlarına indirim açıkladı. İzmir'de Halk Ekmek tarafından 7 liradan satışa sunulan halk ekmek fiyatına 2 TL indirim yapıldı ve ekmek fiyatı 5 liraya çekildi.

İZMİR'DE HALK EKMEK FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

İzmir’de 7 TL’den satışa sunulan halk ekmeğin fiyatı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatı ile 5 TL’ye indirildi. Başkan Tugay, “Günlük olarak üretilecek 120 bin ekmek, yarın sabahın ilk sevkiyatlarıyla kentimizin 93 noktasında faaliyet gösteren büfelerimizde 5 TL olarak satışa sunulacak. Bu zor günleri beraber atlatacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sözünü verdiği Halk Ekmek'te fiyat indirimi vaadini gerçekleştirdi.

izmir-halk-ekmek.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası, 7 TL’den satışa sunulan ekmeği 16 Nisan Salı gününden itibaren 5 TL'den İzmirlilerle buluşturacak. Yapılan fiyat indirimi ile ilgili konuşan Başkan Tugay, şunları kaydetti: “Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar alım gücünü azalttı ve vatandaşlarımızı maddi olarak sıkıntıya düşürdü. Bu zorlukları bir nebze olsun azaltarak bütçeleri rahatlatmak ve sofraların vazgeçilmezi ekmeği almakta zorlanan vatandaşımıza kolaylık sağlamak üzere Halk Ekmek’te fiyatları geri çektik.

emlem-ihrinili.jpg

Günlük olarak üretilecek 120 bin ekmek, yarın sabahın ilk sevkiyatlarıyla kentimizin 93 noktasında faaliyet gösteren büfelerimizde 5 TL olarak satışa sunulacak. Bu zor günleri beraber atlatacak, her konuda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yapılan indirim sonrası İzmir'de halk ekmek satış fiyatı 7 TL yerine artık 5 TL olarak uygulanacak. Günlük 5 ekmek alan bir aile bile bu indirim sayesinde aylık 280 liralık bir avantaj sağlamış olacaklar. Kalabalık ailelerin bütçesi yapılan indirim ile büyük oranda rahatlamış olacak.