Öğrenciler İçin Uygun Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileri?

Günümüzde pek çok banka 18 yaşını tamamlayan pek çok öğrenci için aidat talep etmeden kredi kartı verebilmektedir. Eğitim ve öğretime destek olmayı hedefleyen pek çok banka sıfır faizsiz ve uzun vadeli eğitim kredileri konusunda da öğrenciye destek olabilmektedir.
Öğrenciler İçin Uygun Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileri?

Henüz hiçbir geliri olmayan öğrenciler son dönemlerde 500 TL ve 1000 TL bir limit ile açılmış kredi kartına sahip olabilmeleri yönünde çalışmalar yapılmıştır. Günümüz şartlarında öğrenci için oldukça yeterli olan bu miktardaki karta sahip olmak artık hiç de zor değildir.

En Uygun Kredi Kartını Veren Bankalar

Günümüzde hem çalışıp hem de okuyan pek çok öğrenci olduğu görülmektedir. Bankalar için çalıştığını belgelerle kanıtlayan öğrencilere hem kredi hem de kredi kartı kolaylıkla sağlanabilmektedir. Önemli olan kredi kartı veren bankanın varlığı değil öğrencinin kkb skorudur. Gelirini kanıtladığı sürece şansı bir kat daha artabilecektir. Peki hangi banka ne kadar limiti öğrenci için ayırmıştır?

Hangi Banka Öğrenciler İçin Kredi Kartı Başvurusunu Kabul Eder

Bankaların son dönemlerde kredi kartı borçlarında sıkıntısı yaşaması sonucunda gelen tüm kişisel başvurulardan gelir belgesi ve maaş bordrosu talep ettiği görülmektedir. Ancak öğrencinin kredi risk durumu sorgulandığında her hangi bir aksaklık yaşanmadığı görülürse internet bankacılığından yaptığı kredi kartı başvurusunun onaylandığı da görülebilmektedir. Yine de her durumda banka tarafından evrak talep edilmektedir. Bu evraklar; Eğitim durumunu gösteren belge, Nüfus cüzdanı fotokopisidir.

Başvuruyu Kabul Ederek Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar 

Öğrenci eğer Halk bank a başvuru yaparsa; paraf kart vadesiz hesap 60 TL, kredi kartı ücretsizdir. Yapı Kredi bankası, Play kart 18 ve 26 yıllık kart ücretini 20 TL olarak belirlemiştir. Şeker bank üniversitelilere ücretsiz kart vermektedir. İş bankası, işte üniversiteli kartına yıllık ücret olarak 20 tl kesmektedir. Ziraat bankası, ziraat genç ile 500-800 ve 1000 tl arasında bir limit belirlemektedir. Garanti bankası,  Bamex, FB Bonus,  GS Bonus ile 18 -25 yaş şartını taşıması gerektiğini savunmaktadır. Akbank öğrenciye özel Exi 26 yıllık aidatını 15 TL olarak belirlemiştir. Türkiye Ekonomi Bankası ise Üniversite TEB ile 18 en düşük kredi kartı aidatı alan bankadır. 6. 20 TL belirlemiştir. Bankalar öğrenciye verdiği kredi kartı limitini 1 yıl boyunca yapılan düzenli ödemeler kapsamında limit artırımına olumlu bakabilmekte, limiti 2000 veya 2500 TL’ ye çıkarabilmektedir.