OEDAŞ’IN 88 Milyon TL yatırımı ile Sivaslı ilçemiz ışıl ışıl parlayacak

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2022 yılı yatırımları kapsamında Uşak’ın Sivaslı ilçesine 88 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.
OEDAŞ’IN 88 Milyon TL yatırımı ile Sivaslı ilçemiz ışıl ışıl parlayacak

OEDAŞ Uşak İl Müdürü Ayhan Turan, yeni yatırımlar kapsamında, Uşak-Denizli yolu güzergahında Küçük Sanayi-Pınarbaşı Beldesi arasındaki hatların da yer altına alınacağını müjdeledi

OEDAŞ, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde 1. Kısım Gerilim Dönüşümü Tesis Yapım işi ile iki adet bina ve 12 adet kabin tesis ederek, Atatürk ve Gölbahçe Mahalleri havai hatlarını yer altına alıyor. İlçeye bu kapsamda 88 milyon liralık yatırım yapan OEDAŞ, gerilim düşümünü önleyerek ve yeni enerji taleplerini karşılayarak, sürdürülebilir enerji arzı performansında artış sağlamayı hedefliyor.

Sivaslı ilçesinde 1. Kısım Gerilim Dönüşümü Tesis Yapım işi ile iki adet bina ve 12 adet kabin tesis ederek, Atatürk ve Gölbahçe Mahalleri havai hatları yer altına aldıklarını anlatan OEDAŞ Uşak İl Müdürü Ayhan Turan, “Ayrıca Uşak-Denizli yolu güzergahında Küçük Sanayi-Pınarbaşı Beldesi arasındaki hatları da yer altına alıyor, orta refüj bölümüne ise 97 adet direk dikerek iki taraflı aydınlatma yapıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile gerilim düşümü önleneceği gibi yeni enerji talepleri de karşılanabilecek. Hatlar yer altına alındığı için hava koşullarından etkilenme de azalacak. Bu sayede Sivaslı merkezdeki elektrik kesintilerinde yüzde 25-30 azalma olacağını öngörüyoruz” dedi.

Ayhan Turan: “Geleceğin şebekeleriyle Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğunda yer alacağız”

Uşak’ın geleceğin akıllı şebekelerine sahip, modern ve kaynaklarını verimli kullanan bir şehir olmasına katkı sunmayı hedeflediklerini anlatan Turan, Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğunda Uşak’ın ön sıralarda yer alması hedefiyle yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Turan, Uşak genelinde yıl sonuna kadar plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirterek, böylece 2017’den itibaren yapılan yatırımlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzı performansındaki artış oranının yüzde 50 olacağını ifade etti.

Turan ayrıca 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, ‘OEDAŞ 186’ mobil uygulaması, tüketici hizmet merkezleri, internet sitesi ve e-posta aracılığıyla tüm vatandaşların iletişime geçebileceğini belirtti.