Ocak 2023 memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu?

Memur ve memur emeklileri ocak ayı enflasyon farkı hakkında gelişmeleri takip ediyor. Gözlerini enflasyon farkı verilerine çeviren memur ve memur emeklileri ikinci zam için açıklanan oranları merak ediyor.
Ocak 2023 memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu?

Ocak 2023 memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ne kadar oldu? - Memur ve memur emeklilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan zam oranı yüzde 25 olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete yapılan yüzde 54.66 oranındaki zammın ardından memur ve memur emeklisi zamlarına yapılan yüzde 25 oranındaki zam kamuoyunun tepkisine neden oldu. 

MEMURLAR ENFLASYON FARKINI ARAŞTIRIYOR

Yapılan yüzde 25'lik zam tepkilerin ardından yüzde 30'a çıkarılarak 2023 yılının ilk 6 ayında geçerli olacağı bildirildi. Yılda iki kez zam alan memur ve memur emeklileri gözünü Temmuz 2023 zammına çevirirken enflasyon verileri yakından takip ediliyor. Memur ve memur emeklisi yılda iki kez maaşlarına enflasyon oranı ve toplu sözleşme rakamı oranında zam alıyor. Ocak ayı enflasyon rakamlarının 3 Şubat Cuma 2023 tarihinde açıklanamsıyla memurlara yapılan Ocak zammı sonrası gözler Temmuz 2023 zammına çevrildi. 

OCAK 2023 ENFLASYON NE KADAR OLDU? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon rakamları açıklandı.TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2023 verilerine göre, tüketici fiyatları ocak ayında yıllık yüzde 57,68, aylık ise yüzde 6,65 arttı. Böylelikle memur ve memur emeklisinin alacağı ocak enflasyon farkı 6,65 olarak hesaplandı.

TEMMUZ 2023 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Memur ve memur emeklisi ocak ayında maaşlarına yüzde 30 oranında zam aldı. Yapılan zam oranından memnun olmayan memur ve memur emeklileri gözlerini temmuz maaş zammına çevirdi. Ocak ayı enflasyonu 6,65 olarak açıklandı. Temmuz ayında alınacak olan zam oranı önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak. Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarının eklenmesi ile Temmuz ayında verilecek olan zam oranı netleşmiş olacak.

İlgili Haberler