O ürünlerin satışı markette yasaklandı! Artık kimse alamayacak süresiz yasak kararı

Günümüzde birçok markette satışının olduğu o ürünlere bakanlık tarafından yasak kararı getirdi. Konuya ilişkin harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı artık marketteki ürünlerin etiketlerine de el attı. Yeni düzenlemeyle o ürünler süresiz yasaklandı.
O ürünlerin satışı markette yasaklandı! Artık kimse alamayacak süresiz yasak kararı

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığının korunması adına harekete geçti. Aktarılan son habere göre etiketinde yanıltıcı ifadelerin olması sebebi ile artık muz ya da çilek aroması kullanılan gofret türü ürünlerin satışına süresiz yasak getirildi. Buna göre artık marketlerde muzlu ve çilekli gofretlerin satışı yasaklandı.

NAR EKŞİSİ VE LİMON SOSU YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda peş peşe benzer kararlar alan Tarım Bakanlığı, tüketicilerin yanıldığı ifadesi ile marketlerde limon sosu ve nar ekşisi soslarının yasaklandığını açıklamıştı.

Vatandaşlar bu tür haberleri olumlu karşılayınca bakanlık bu defa kısıtlamaları genişletme kararı aldı. Artık müşterilere gerçek izlenimi veren, “Lezzetli” “Keyifli” “Tadında” gibi ifadeler kullanılarak ürünlerin satışı yasaklanacak. Özellikle şimdiki düzenleme gofret ve türevlerini kapsıyor.

KISITLAMA GELİYOR

Günümüzde pek çok markette satışı olan muz ve kakao aromalı gofretlerin de bu sebeple bakanlığın radarına takıldığı öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemizin 81 ilindeki zincir marketlerde ve diğer marketlerde satışı yapılan o ürünlerin kullandığı ifadeler için kısıtlama kararı getiriyor.

Halk TV’nin aktardığı haberin detaylarına göre bir paket içerisinde 10 binde 5 oranında muz bulunmasına karşın, aroma tadı verdiği tespit edilen muzlu gofret olarak satışa sunulan atıştırmalıklar Tarım Bakanlığı’nın kararı ile yasaklanacak. Bu şekilde bakanlık halk sağlığını korumak adına aldığı karara bir yenisini daha eklemiş olacak.

SADECE GOFRETLER DEĞİL

Alınan kararın sadece gofretleri kapsamayacağı öğrenildi. Diğer yandan yaz aylarında pek çok ürüne eklenen “Dondurma Tadında” ibaresinin de yasaklanacağı belirtildi. Bu tür ürünlerde üründe kullanılan ana malzeme ne ise o yer alacak. Bu şekilde tüketiciler aldıkları üründe ne var pakette görmüş olacak.