O kişilere 100 bin TL destek ödemesi sağlanacak! Şartları öğrenmek için hemen tıklayın

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin meydana gelmesinin ardından birçok bina yıkıldı. Vatandaşlar enkaz altında kalırken ekipler tarafından enkaz çalışmaları deprem bölgesinde hala sürüyor.
O kişilere 100 bin TL destek ödemesi sağlanacak! Şartları öğrenmek için hemen tıklayın

6 Şubat sabahı meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yaşanmasının ardından 44 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken deprem yaraları hala sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgesinde vatandaşlar için yardım çalışmaları hala sürmeye devam ederken yapılan destek açıklamaları da depremzede vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yakınlarını, sevdiklerini, evini ve işini sadece bir gecede kaybeden depremzedeler için sağlanacak destek ödemeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmaya devam ederken detaylar oldukça dikkat çekti. 

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin meydana gelmesinin ardından birçok bina yıkıldı. Vatandaşlar enkaz altında kalırken ekipler tarafından enkaz çalışmaları deprem bölgesinde hala sürüyor. Devlet deprem bölgesinde yaptığı açıklamalarda destek ödemelerinden bahsetmeye devam ederken depremzedeler yaralarının sarılması adına bir nebze de olsa iyi gelir diye düzenlenen destek ödemelerinin arasına bir yenisi daha eklendi. 

100 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek ödemelerinden birisi de depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ödenecek olan nakdi destek oldu. Depremde yakını kaybeden depremzedeye sağlanacak 100 bin TL destek ödemesinin detayları oldukça merak edilirken vatandaşlar 100 bin TL destek ödemesi hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Arama motorları üzerinden '210 bin TL destek ödemesinden kimler yararlanabilir?' araştırmaları yapılmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden sağlanacak yardımlar hakkında paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçkimseyi mağdur bırakmayacaklarının altını çizerken “Yılgınlığa, bezginliğe, yorgunluğa, yeise asla kapılmadan, beraberce bu felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak, kayıplarını telafi edeceğiz. Devlet ve millet olarak, ele ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.” ifadelerini kullanmış ve ilk olarak verilecek kira yardımından bahsetmiş "İlk etapta oturulamaz durumdaki hane başına 15 bin TL taşıma, 2 bin-5 bin TL arasında kira yardımı verilecek.'' demişti. 

100 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hane başına yapılacak 10 bin TL destek ödemesinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak ''Hane başına 10 bin TL destek ödemesi yapılacak. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardımda bulunuyor'' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan 100 bin TL nakdi destek duyurusunun detayları merak konusu oldu. 

100 Bin TL nakdi para desteğinin henüz ne zaman yapılacağı belli olmazken ödemenin depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını kapsaması bekleniyor. 100 bin TL nakdi destek ödemesi ile ilgili açıklamalar geldiğinde haberdar olmak için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.