O ilde su kullanım bedeline yüzde 50 indirim geldi!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte Adana ilinde 2 ay süre ile su kullanım bedeline yüzde 50 indirim uygulanacağı öğrenildi.
O ilde su kullanım bedeline yüzde 50 indirim geldi!

Bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydana Karalar tarafından yapılan açıklama ile birlikte su kullanım bedeline 2 ay süre ile yüzde 50 indirim uygulandığı ifade edildi. 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilen Adana'da 3 ay OHAL uygulanacağı da açıklanmıştı. Bunun ardından bugün Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından su kullanım bedeline 2 ay süre ile indirim uygulanacağı öğrenildi. 

YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULANACAK! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından Adana'da da diğer illerde olduğu gibi yaraların sarılması için çalışmalar yapılmaya başlandı. Yapılan açıklamalara göre il genelinde afet bölgesi ilan edilmesi nedeni ile su kullanım bedeline yüzde 50 indrim uygulanacağı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından, "Su parasını almamak, borcu affetmek gibi bir yetkimiz yok. Daha önce afet döneminde su ücretlerini aşağıya çekmiştik. Böyle bir yetkimiz mevcut. Belediye Meclisimizde inşallah bunu geçireceğiz. İki ay süreyle su kullanımı bedelini yüzde 50 indireceğiz." şeklinde yapılan açıklama ile ifade edilmiş oldu.