Netflix kullanıcılarına kötü haber! Şifre paylaşımı ücretli oldu bundan böyle o ücret ödenecek

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix'in dünya genelinde milyonlarca abonesi bulunuyor. Yapımları ve içerikleri ile adından söz ettirmeye devam eden Netflix, aboneleri için kötü bir haber verdi.
Netflix kullanıcılarına kötü haber! Şifre paylaşımı ücretli oldu bundan böyle o ücret ödenecek

Netflix kullanıcılarına kötü haber! Şifre paylaşımı ücretli oldu bundan böyle o ücret ödenecek - Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, ücretli abonelik sistemi ile hizmet veriyor. Dünyada pek ülkenin yanı sıra ülkemizdeki en çok kullanılan dijital platformların başında gelen Netflix'teki yeni içerikler merakla  ve ilgiyle takip ediliyor. 

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix'in dünya genelinde milyonlarca izleyicisine hizmetlerini sunmaya devam ederken son gelen zamların ardından gündem olmuştu. Yapımları ve içerikleri ile adından söz ettirmeye devam eden dijital içerik platformu Netflix, yerli ve yabancı yapımları ile kullanıcıların ilgisini çekerken artan ücretlerin ardından kullanıcıları için de çeşitli sınırlamalar getirdi. 

ŞİFRE PAYLAŞIMINA CEZA GELECEĞİ BİLDİRİLDİ

Netflix, hesap paylaşımı ile birden fazla kişinin aynı hesabı kullanmasının önüne geçmek amacıyla bir dizi önlem aldığını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Hesaplarını birden fazla kişi ile paylaşan aboneler için cezai işlem başlatacağını açıklayan Netflix, bu işlemi ücretli hale getireceğini bildirmesinin ardından kademeli olarak ücretli hizmet başlattığını duyurdu.Netflix, yayınladığı bir yazıda hesaplarını haneler arasında paylaşan abonelere ödeme yapmaları gerektiğini bildirmeye başlayacağını duyurdu. 

İlk olarak Amerika'da başlatılan uygulamada abonelerin Netflix hesaplarını paylaşmaları halinde ek bir üyelik için ayda 7.99 dolar ödemeleri gerektiğini duyurdu. Netflix'in açıkladığı yeni kurallara göre, ABD'li abonelerin Netflix hesaplarından ana hanelerinin dışındakiler için ek bir üyelik için ayda 7.99 dolar ödemelerini kararlaştırdı. Bununla birlikte mevcut abonelerin hesaplarında hangi cihazların oturum açtığını görüntülemeleri ve erişimleri olmaması gerekenleri kaldırmalarının yanı sıra şifrelerini sıfırlamak için geçişi kolaylaştırmak için araçlar sunacağını açıkladı.

İlgili Haberler