Nasıl Yatırım Yapmalı? Yatırımda Doğru Tercih!

Birikim yapmak ve gelir elde etmek isteyen kişiler için akıllıca yatırım yapmak gerekir.
Nasıl Yatırım Yapmalı? Yatırımda Doğru Tercih!

Böylece birikim yaptığınızda paranız tükenmeyecek ve artacaktır.

Yatırım Seçenekleri

Yatırım yapmak isteyen kişiler için sermaye ve finansal yatırım seçeneği mevcuttur. Sermaye yatırımı genelde paranın bir işletmede tutulması ve elde edilen kar ile yeni yatırımlar yapılmasıdır. Ev, arsa gibi yatırımlar ise varlıklara yapılan yatırımdır.

Finansal yatırımlar ise finansal araçları kullanarak yatırım yapmaktır. Burada yatırımcıya kazanan yatırım yaptığı alandaki değer değişimidir. Yatırımcılar sermayelerini artırmak için akıllıca yatırım yapmalıdır. Bu yatırımı yaparken vade, risk, yatırım araçları ve hangi finansal enstrümanın kullanılacağı seçilmelidir. Her yatırımcı hesabını yaparak harekete geçmelidir.

Hangi Vadede İşlem Yapılmalıdır?

Yatırımcılar kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli yatırımcı olarak ayrılırlar. Kısa vadeli yatırımcı sık sık alım yaparak küçük fiyat farklarından kar elde etmektedir. Aynı gün içinde bir kaç işlem yaparak hesapları kapatmaktadırlar. Bu tip yatırımcılar Day Trader olarak adlandırılır. Aynı günün yanı sıra bir kaç günlük ya da haftalık işlem yapan kişiler de kısa vadeli yatırımcıdır.

Orta vadeli yatırımcılar ise bir aydan bir yıla kadar süre ile yatırımlarını taşırlar. Genelde bir yıl dolmadan işlem yaparlar.

Uzun vadeli yatırımcı ise o yatırım aracında en az bir yıl kaldıktan sonra taşıma yapan kişilerdir. Ancak bu vadeler piyasalara göre farklılık göstermektedir.