Nakit avans nedir?

Nakit avans kelimesini sıkça duyar olduk. Peki ama nedir bu nakit avans? Bazı belirli bankalarda geçerli olan, nakit paraya ihtiyaç olduğunda başvurulan hizmettir.
Nakit avans nedir?

Acil nakit paraya zaman zaman hepimizin ihtiyacı olmaktadır. Kimseden yardım alamayacağımız bu gibi durumlarda bankaların nakit avans hizmetleri imdadımıza yetişmektedir. Fakat dikkat etmemiz gereken bir nokta, nakit avans faizleri kredi faiz oranlarının üzerindedir.

NAKİT AVANSI NASIL DOĞRU BİR ŞEKİLDE KULLANABİLİRİZ?

Günümüzde nakit avansına ulaşmak son derece kolaydır. Kısa vadede nakit ihtiyacımız olabilir. Atm veya internet yolu ile sadece bir tık uzağımızda olan nakit avansını ödemek için belirleyeceğimiz vade son derece önemlidir. Örneğin; maaş almamıza 15-20 gün gibi bir süre varsa o an ihtiyacımız olan parayı nakit avans ile karşılayabiliriz. Maaşımızı alınca da borcumuzu kapatabiliriz. Fakat ortada böyle bir durum söz konusu değilse ve borcumuzu kapatabileceğimiz bir gelir beklentisi içerisinde değilsek yani uzun vadeli durum mevcutsa eğer nakit avans değil, kredi çekmek daha doğru bir davranış olacaktır.

TAKSİTLİ NAKİT AVANS NEDİR?

Nakit avansın daha fazla talep görmesi için bazı bankalar tarafından verilen hizmettir. Tıpkı kredi çeker gibi borcu taksitli bir şekilde ödemenin mümkün olduğu bu yöntem ile avansı bir anda değil, taksit taksit şeklinde ödeyebiliyoruz.

Nakit avans ve kredi birbirine çok karıştırılan iki kavramdır. Bir de taksitli hale gelince bu karışıklık iyice artmaktadır. Nakit avansta çekebileceğimiz miktar kredi kartının yüzde yirmi beşi kadardır. Çekilen para ise kredi kartının limitini doldurmaktadır. Kredi kartından bağımsız ve faizsin olarak düşünmemeli ve kendimizi ona göre ayarlamalıyız.

NAKİT AVANS FAİZ HESABI NASIL YAPILMAKTADIR?

Nakit avansta faiz hesabını bilmek, ödemeyi o doğrultuda yapmamız içi oldukça önemlidir. Çektiğimiz paranın ödemesini peşin olarak yapacaksak, nakit avans faiz hesabı ve nakit avans işlem ücreti birlikte alınmaktadır. Eğer peşin değil de taksitli şekilde ödeme yapacaksak, işin içine bir de banka sigorta muamele vergisi de eklenmektedir.

Sonuç itibari ile kısa süreli ihtiyaçlar içi nakit avansı, uzun vadeli ihtiyaçlar için kredi çekmek daha avantajlıdır. Süresine göre bunun kararını verebilir ve bizler için en doğru hizmeti tercih edebiliriz.