Motorine indirim gelecek mi?

Akaryakıt fiyatları 2022 yılından bu yana dalgalı seyrini koruyor. Zam ve indirim haberleri ile sürekli gündeme gelen akaryakıt fiyatlarına indirim gelip gelmeyeceği merak edildi.
Motorine indirim gelecek mi?

2023 yılı şubat ayı ile birlilkte akaryakıt fiyatlarında güncel durum merak konusu haline geldi. Rusya-Ukrayna arasındaki krizin savaşa dönmesinin ardından artan döviz kuru nedeniyle fahiş fiyatlara çıkan akaryakıt fiyatları vatandaşın cebini hayli zorluyor. Brent petrol fiyatından yaşanan dalgalanmalara bağlı olarak akaryakıt fiyatları da değişkenlik göstermeye devam ederken günlük olarak ''Akaryakıt fiyatları nedir, zam ya da indirim var mı?'' sorusuna yanıt vatandaşlar 1 Şubat itibariyle güncel fiyatları merak etti. 

MOTORİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Zam ve indirim haberlerinin art arda geldiği akaryakıt fiyatlarında motorin, indirim iddiası ile gündeme geldi. Bunun üzerinne araç sahipleri, ''Motorine indirim gelecek mi?''  sorusuna yanıt aranmaya başladı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim beklentisi oluşurken resmi bir açıklama olup olmadığı merak edildi.

MOTORİNE NE KADAR İNDİRİM GELECEK? 

Motorin fiyatlarına 2 Şubat saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 2 kuruşluk indirim yapılması bekleniyor. İstanbul'da indirim öncesi Motorin'in litre fiyatı 23,43 TL seviyesinden satılırken benzin ise 21,07 liradan satılıyor. Öte yandan bu gece yarısından sonra motorine  yapılacak olan 1 lira 2 kuruşluk indirimin ardından İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,41 TL'ye gerileyecek. Ankara'da 22,55 TL'ye İzmir'de ise 22,6 TL seviyesine gerileyecek. 

Motorin Ankara'da 23,75 TL'den İzmir'de 23,8 TL'den satışa sunuluyor.

Benzin ise Ankara'da 21,33 TL, İzmir'de ise 21,26 TL seviyesinden satışa sunuluyor.

UŞAK AKARYAKIT FİYATLARI

Motorin fiyatı: 23,83 TL

Benzin fiyatı: 21,38 TL

LPG fiyatı: 10.71 TL

Söz konusu indirimle birlikte motorinin litre fiyatı 22 lira 81 kuruşa düşmesi bekleniyor.