Milyonlarca asgari ücretliye sürpriz! 2 ay sonra maaşlar değişecek

Ülkemizde geçimini asgari ücretle sağlayan milyonlarca kişi var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam gelmeyeceğini net bir şekilde söylemişti. Ancak ünlü ekonomistten önemli bir açıklama geldi.
Milyonlarca asgari ücretliye sürpriz! 2 ay sonra maaşlar değişecek

Asgari ücret pek çok kişinin geçim kaynağı. 2023 yılında açıklanan kararla 2024 yılı asgari ücretin 17.002 TL olduğu belirtilmişti. Bakan, daha önceki dönemlerde yaptığı açıklamasında asgari ücrete yapılan zammın yıl boyunca yetecek seviyede olduğunu vurgulamıştı. Ancak daha yılın dördüncü ayında açıklanan açlık sınırı asgari ücrete fark attı!

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Nisan ayının açlık sınırı 17.725 TL oldu. 16 milyon kişi asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Asgari ücrete zam gelmeyeceği net bir şekilde ifade edilse de konuya ilişkin Ekonomist Şeref Oğuz, önemli bir kulis bilgisi paylaştı.

"BU İŞVERENİ DE RAHATLATACAK"

Şeref Oğuz, hükümetin masasında asgari ücrete ilişkin 4-5 senaryo olduğunu ifade ederek şöyle söyledi:

“Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar”

ÇALIŞMA BAKANI NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam gelmeyeceğini net bir şekilde söylemişti. Sürecin alınan karar doğrultusunda yönetileceğini ifade eden Işıkhan, şunları dedi:

“Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz"

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücret için sürpriz bir zam haberi beklentisi içerisinde.