Milyonlarca asgari ücretli için tarih açıklandı! Zamlı rakamlar yeniden hesaplanıyor işte Temmuz ayı maaş tutarları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Temmuz asgari ücreti zammı tutarları açıklandı.
Milyonlarca asgari ücretli için tarih açıklandı! Zamlı rakamlar yeniden hesaplanıyor işte Temmuz ayı maaş tutarları

Türkiye'de milyonlarca asgari ücret ile çalışan vatandaş tarafından en çok merak edilenler arasında Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurulduğu ara zam konusu yer aldı. Durum bu şekilde olunca da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar gündem oldu. 

Daha önce bakan tarafından yapılan açıklamalarda Temmuz ayında net bir iyileştirme yapılacağının gündem olmasının ardından bu tutarın ne kadar olacağı ve asgari ücretin vatandaşlara Temmuz ayından itibaren ne kadar ödenmeye başlayacağı konusunda tüyolar verildi. 

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK! 

Yapılan açıklamalara göre  Temmız ayında asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için yeni iyileştirmlerin gündeme geleceği öğrenildi. Bu konuda yapılan çalışmalarda hesaplamaların bazı paremetrelerin hesaba katılarak uygulanacağı ifade edildi. Alım gücünün de hesaba katılarak yapılacağı bu artış ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

500 DOLAR NE KADARA TEKABÜL EDİYOR?

Konuya ilişkin bugün yapılan açıklamalara göre çalışanlar tarafından en çok arama motorlarında araştırılan konunun 500 doların ne kadara tekabül ettiği konusu oldu. Şu anda 8 bin 506 TL olan asgari ücretin 500 dolara denk gelmesi ile birlikte 10 bin lira civarına eşit olacağı öğrenildi. Fakat Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamalara göre ise Temmuz ayında yaşanacak olan kur farkı nedeni ile bu tutarın artabileceği ifade edildi. 

DİĞER ÇALIŞANLARA DA YANSIYACAK! 

Yapılacak olan çalışmalarda gelecek olan zammın yalnızca asgari ücret ile çalışanları diğer diğer çalışanlara da etki edeceğini açıklayan Bakan Bilgin, “Biz komisyon kararlarına göre değerlendiriyoruz. Şimdi benim buradan rakam açıklamam ahlaki olarak doğru olmaz. Şunu söylüyorum; 500 dolara tekabül eden bir alım gücünü Türkiye’nin asgari ücrette korumasını, sadece asgari ücretliler için değil diğer çalışanlara da yansıyor” şeklindeki ifadeler ile duyuruldu.