Milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı! Herkese ÜCRETSİZ oldu

30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yeni Cumhurbaşkanı müjdesi milyonlara duyuruldu. Herkese tamamen ücretsiz oldu tarihler açıklandı!
Milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı! Herkese ÜCRETSİZ oldu

Milyonlara yeni Cumhurbaşkanı müjdesi bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı! Herkese ÜCRETSİZ oldu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda kritik karar 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararlar kapsamında milyonlarca kişiye ücretsiz ulaşım müjdesi de gelmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8415) yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında 1 Mayıs ve 19 Mayıs 2024 tarihlerinde belirlenen illerde ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak.

1 MAYIS VE 19 MAYIS TOPLU ULAŞIM TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, METRO TRAMVAY OTOBÜS MARMARAY BEDAVA MI?

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak.

cretsiz-ulasim.jpg

1 MAYIS VE 19 MAYIS TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ, BEDAVA OLACAK MI?

Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında 1 Mayıs İşçi Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeni ile Ankara'da Başkentray, İstanbul'da ise Marmaray, İZBAN, Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe İstanbul Havalimanı Arnavutköy Metro hattı seferlerinin belirtilen günlerde ücretsiz olarak hizmet vereceği ilan edildi. 1 Mayıs ve 19 Mayıs tarihinde toplu ulaşımı kullanacak olan kişiler alınan karar kapsamında belirtilen hatlarda bilet basmadan ücretsiz ulaşım hakkından 24 saat boyunca yararlanabilecekler.