Milyonlara kötü haber! Asgari ücret zammında son kararı açıkladı!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun yeni açıklamalarda bulundu. Asgari ücret için ara zam ihtimalini değerlendiren Özgür Erdursun milyonlara kötü haberi verdi.
Milyonlara kötü haber! Asgari ücret zammında son kararı açıkladı!

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmasına dair büyük bir beklenti olurken hükümet kaynaklarından gelen bilgiler hiç de umut verici değil. Enflasyon ile mücadele sonuç alınmaya dahi başlanamadı ve açlık sınırı asgari ücretin üzerine çıktı. Ekonomi yönetimi ise Haziran ve Temmuz ayında baz etkisi denilen kağıt üzerinde matematiksel hesapla enflasyonun düşmesine umudunu bağlamışken asgari ücretlileri oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor. Asgari ücrete zam konusunda Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yeni açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrete zam ihtimalini değerlendiren Özgür Erdursun, “Hükümet yetkilileri ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan sürekli olarak Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıklıyorlar. Bu sadece bizim ülkemizle alakalı değil. Dışarıdan da Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması konusunda yatırımcıların baskıları var. Eğer asgari ücrete zam yapılmazsa ekonomi daha hızlı toparlanır ve biz yatırım yapmayı düşünebiliriz diyorlar.” dedi.

ZAM HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ!

Asgari ücretlilere kötü haber veren Özgür Erdursun, “Asgari ücrete zam yapılması ile alakalı olarak hükümete vatandaş veya kamuoyu tarafından ayrıca baskı olabilir. Çok küçük bir ihtimal ile bu baskılardan dolayı asgari ücrete ara zam yapılmasına karar verilirse kimse yüzde 50 gibi yüksek bir rakam beklemesin. Asgari ücrete zam yapılmasına dair ihtimal çok düşük. Yüzde 80 ihtimalle asgari ücrete zam yapılmayacak. Yüzde 20’lik zam yapılmasına dair küçük bir ihtimal. Bu da kamuoyu baskısı olur ve zam kararı alınırsa şeklinde bakmamız gerekiyor. O zaman da çok düşük bir zam verilir. O zammı yapmak ile yapmamak arasında fark olmayacaktır. Asgari ücret zammı için yıl sonunun beklenmesi gerekecektir ama bu ekonomik gidişat ile o zaman da çok fazla umut yok diyebilirim. “ ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde yıl sonuna kadar net 17.002 TL tutarındaki asgari ücret devam edecek. Yıl sonuna kadar meydana gelecek enflasyon ile asgari ücret açlık sınırının çok altında kalacak. Yıl sonunda asgari ücrete zam yapılsa dahi ipin ucu kaçacağı için asgari ücret bir daha kolay kolay açlık sınırının üzerine çıkamayacak.