Milli Emlak'tan şaka gibi fiyatlar! Nisan ayı satılık hazine arazisi arsa listesi çeyrek altın fiyatına tapu

Mülkiyeti hazineye ait olan arsa, arazi ve taşınmazlar Milli Emlak tarafından sudan ucuz fiyatlarla satışa çıktı. Sadece bir çeyrek altın fiyatına arsa tapusu veriliyor...
Milli Emlak'tan şaka gibi fiyatlar! Nisan ayı satılık hazine arazisi arsa listesi çeyrek altın fiyatına tapu

Milli Emlak'tan şaka gibi fiyatlar! Nisan ayı satılık hazine arazisi arsa listesi çeyrek altın fiyatına tapu - Pandemi döneminde ilk olarak konut fiyatları ardından ise arsa fiyatları rekor üzerine rekor kırmış ve sert bir yükseliş yaşamıştı.

Önce satılık ardından ise kiralık konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle hükümet devreye girmiş, ucuz arsa temini ile vatandaşın bütçesini rahatlatmak ve arzı arttırarak fiyatları düşermek adına ucuz hazine arazileri satışına başlanmıştı. Milli Emlak beklenen Nisan ayı ilanlarını yayımlandı ve 28 ilde düşük fiyatlarla satılık arsa ve hazine arazileri için fiyatlar belirlendi.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK HAZİNE ARAZİSİ VE ARSALAR! M2 FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Türkiye'de yükselen konut fiyatlarına devlet müdahalesi tüm hızı ile devam ederken Milli Emlak yeni ilanları yayımladı. Yayımlanan ilanlar kapsamında 28 ilde sudan ucuz fiyatlarla satışa çıkan yeni hazine arazileri ve arsalar için başvuru ekranı açıldı.

ilan-1-001.jpg

Yayımlanan ilanlarda sadece 1 çeyrek altın fiyatına arsa alma imkanı sunulurken daha büyük arsalar için fiyatlar biraz daha yükseliyor. Örneğin Van'da yer alan 184 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı 6 bin TL oldu. Sinop'ta yer alan 159 m2 büyüklüğündeki arsanın satış fiyatı ise 7 bin 500 TL oldu.

ilan-2-001.jpg

Bayburt Merkez'de yer alan 123 m2 arsa satış fiyatı 9 bin TL oldu. Arsalar ile ilgili tüm satış ilanları MİLLİ EMLAK GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanırken standart bir m2 fiyatı uygulanmıyor. Her ilanda o ilana özel olarak ekspertiz çalışması yapılarak fiyat belirleniyor ve başvuruya açılıyor.