Milli Emlak aylık 1.834 TL taksitle konut imarlı arsa satıyor! Satılık hazine arazisi m2 fiyatları açıklandı

Satılık hazine arazisi almak isteyen kişilerin beklemiş olduğu Mart ayı Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayımlandı.
Milli Emlak aylık 1.834 TL taksitle konut imarlı arsa satıyor! Satılık hazine arazisi m2 fiyatları açıklandı

Milli Emlak aylık 1.834 TL taksitle konut imarlı arsa satıyor! Satılık hazine arazisi m2 fiyatları açıklandı - Hazine arazisi almak istiyorum diyen kişiler için yeni fırsatları içeren Mart ayı ilanları peş peşe yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında pek çok ilde yer alan sudan ucuz hazine arazileri alıcılarını beklemeye başladı. Satışa sunulan hazine arazilerini peşin alan kişilere yüzde 20 indirim yapılırken isteyen kişiler için ise 24 eşit taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. 

Yine satılık hazine arazisi alan kişilere 5 sene emlak vergisi muafiyeti hakkı da tanınıyor. Satışa sunulan tüm hazine arazileri ve arsa ilanları Milli Emlak GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanıyor. Yayımlanan her ilanda arsanın metrekaresi, özellikleri, bulunduğu il ve ilçe, satış şartları, ihale tarihi ve ihaleyi düzenleyen Milli Emlak Müdürlüğü detaylarına yer verilmektedir. 

MİLLİ EMLAK ARSA SATIŞLARI MART 2023 İLANLARI YAYIMLANDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında atıl durumda olan hazine arazisi, arsa ve tarlaların ekonomiye kazandırılması adına satışlarına karar verilmişti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanlar kapsamında farklı illerde yar alan çok sayıda arsa, arazi ve tarla satışa sunuldu. Milli Emlak arsa m2 fiyatları için uygulanan standart bir tarife bulunmazken bunun yerine yatırım yapmak isteyen kişilere yönelik olarak her arsa için ayrı bir fiyat tarifesi uygulanıyor. 

Niğde Merkez'de yer alan 1.324 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı 93 bin TL olarak belirlenirken farklı büyüklüğe sahip olan çok sayıda arsa ekspertiz tarafından hazırlanan raporda belirlenen değerlerde satışa sunuldu. Afyon Bolvadin'de yer alan 500 m2 büyüklüğe sahip olan arsanın satış fiyatı ise 137 bin 700 TL olarak ihale ilanları arasında yer aldı. 

HAZİNE TAŞINMAZLARININ SATIŞINDA SUNULAN AVANTAJLAR NELER?

Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline %20 indirim,

%25’i peşin alınan taşınmazın satış bedelinin geriye kalan kısmının azami iki yıl içerisinde ve üçer aylık dönemler itibariyle sekiz eşit taksitte ödenebilme,

Satış işleminde KDV muafiyeti,

Düzenlenen belgelerin vergi, resim ve harçtan muafiyeti,

Satışı yapılan taşınmazın, satışı takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlâk vergisinden muafiyeti. 

Hazine taşınmazı için alım başvurusu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri) veya İlçelerde Kaymakamlıklara (Millî Emlak Müdürlükleri / Şeflikleri) yapılabilmektedir.