Milletvekili Altay Deri OSB’nin projelerini beğendi

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Deri ve Karma OSB yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek, bölgenin projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı ve görüş alışverişinde bulundu. Uşak Deri ve Karma OSB’nin atık yakma ve büyükbaş deri işleme projelerinin farkındalık yaratan önemli projeler olduğuna dikkat çeken Altay, bölgenin su ihtiyacının karşılanması için tarımsal sulama amacıyla yapılmış olup, kullanılmayan göletlerin araştırılmasını önerdi.
Milletvekili Altay Deri OSB’nin projelerini beğendi

YAKMA TESİSİ HAZİRAN AYINDA FAALİYETE GEÇİYOR

Uşak Deri ve Karma OSB yönetimini ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay,  Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Başkan Yardımcısı Uğur Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Atalay ve Denetim Kurulu Üyesi Bekir Koçan ile sanayicilerin, Organize Sanayi Bölgesinin  ve ülkemizin güncel sorunları ve çözümleri konusunda bir toplantı gerçekleştirdi..

Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, atıkların bertarafı amacıyla iki proje yürütüldüğünü, bunlardan birisinin Bölge içinde Atık Yakma ve Elektrik Üretim Tesisinin kurulması, diğerinin ise biyokütle kapsamına girmeyen sanayi atıklarının bir bertaraf firmasına gönderilmesi olduğunu,  yenilenebilir enerji teşvikinden faydalanmak için yakma tesisinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar faaliyete geçirileceğini belirtti.

“BÜYÜK BAŞ DERİ İŞLENMESİ DERİ SANAYİSİNİ KALKINDIRIR”

Milletvekili . Mehmet Altay; çevre bilincinin giderek yaygınlaştığını, Uşak Deri Organize Sanayi Bölgesinin atıklarının bertaraf edilmesi, yapımı devam eden atık yakma tesisi ve ‘’Uşak’ta Büyükbaş Deri İşleme’’ projesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip ettiklerini, yakma tesisi ile atık sorununun kalıcı olarak çözüme kavuşturulacağına, ayakkabı, kemer, çanta gibi zorunlu ihtiyaçların üretiminde kullanılan ve büyük pazarı olan  büyükbaş derinin işlenmesi ile Uşak deri sanayinin gelişmesine önemli katkı sağlanacağına inandıklarını, atık yakma ve büyükbaş deri işleme projelerinin farkındalık yaratan önemli projeler olduğunu ifade etti.

Altay, bölgenin giderek artacak olan su ihtiyacının karşılanması için  tarımsal sulama amacıyla yapılmış olup, kullanılmayan göletlerin araştırılması ve suyun OSB’ye getirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve genişleme alanının sanayiye açılması için ön talep ile birlikte para toplanarak, mülkiyeti özel şahıslarda olan arazilerin satın alınmasını önerdi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Karaca; OSB’nin önemli bir geri dönüşüm merkezi olduğunu vurgulayarak, geri dönüşüm sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

HABER: SALİH KILINÇ